Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Κλείνουν προειδοποιητικά

Με προειδοποιητικό κλείσιμο όλων των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων της χώρας και ταυτόχρονη απεργία των κοινοτικών υπαλλήλων, στις 6 και 7 Νοέμβρη, απαντούν αιρετοί και εργαζόμενοι της υπαίθρου στην εμμονή της κυβέρνησης να επιβάλει τις αναγκαστικές συνενώσεις. Την απόφαση αυτή έλαβαν η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά των αναγκαστικών καταργήσεων κοινοτήτων και η Ομοσπονδία Κοινοτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ως πρώτη απάντηση στη συζήτηση στη Βουλή του επίμαχου σχεδίου νόμου, που ξεκίνησε χτες.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει την ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), για πλήρη ευθυγράμμιση του επικείμενου ετήσιου συνεδρίου της, στη Θεσσαλονίκη, με τις κυβερνητικές επιλογές. Χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωσή της: "Η ηγεσία της Ενωσης, κινούμενη στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση, διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της, χωρίς ουσιαστικές εισηγήσεις, μακριά από τα καυτά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χρησιμοποιώντας την έκθεση "POLIS '97" για εξυπηρέτηση των εκθετών και όχι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει".

Στις παραπάνω επιλογές, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους προέδρους και κοινοτικούς συμβούλους να αντιδράσουν, παίρνοντας μέρος στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και δίνοντας εκεί το δικό τους "παρών" και χρώμα. Να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην αναγκαστική κατάργηση των κοινοτήτων και στην παραπέρα ερήμωση της ελληνικής επαρχίας, που προωθεί το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας".

Τέλος, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει πως δε θα σταματήσει τον αγώνα, θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο την τοπική δημοκρατία και τα δικαιώματα όλων των καταργούμενων κοινοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ