Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Επιτροπή Μάαστριχτ στον Αντ. Σαμαρά

Με τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά και τον ευρωβουλευτή του κόμματος Νικήτα Κακλαμάνη συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ αποτελούμενη από τους Κράτη Κυριαζή, Αντώνη Ντρέκο και Γιώργο Τσαπόγα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ανταπόκριση του προέδρου της ΠΟΛ. ΑΝ. στην πρόσκληση της Επιτροπής που απηύθυνε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ηδη, έχει προηγηθεί η συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Από τους εκπροσώπους της Επιτροπής αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία για τη λογική και την επικαιρότητα του αιτήματος σχετικά με την ανάγκη ολόπλευρης ενημέρωσης του λαού αλλά και έκφρασης γνώμης του, μέσω Εθνικού Δημοψηφίσματος, για το μοντέλο ευρωπαϊκής οικοδόμησης που του επιφυλάσσουν.Ο πρόεδρος της ΠΟΛ. ΑΝ. Αντώνης Σαμαράς συμμερίστηκε την εκτίμηση περί απουσίας ουσιαστικής ενημέρωσης του λαού για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και υπογράμμισε τη γενική πρόταση του κόμματός του σχετικά με τη σαφή πρόβλεψη διεξαγωγής Δημοψηφισμάτων στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση.

Την ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ υπογράφουν οι: Μιχάλης Βαρδάνης,υποστράτηγος ε. α., Στρατής Κουνιάς,καθηγητής Πανεπιστημίου, Ασπα Μανδηλαρά,αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας,Αντώνης Ντρέκος,οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Θεοφάνης Πάκος,καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιάννης Σαμαράς,καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιώργος Τσαπόγας,δημοσιογράφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ