Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
ΗΠΑ και ΕΕ πίσω από τη Διαβαλκανική

"Η Διαβαλκανική Διάσκεψη έγινε μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Πίσω από τη Διαβαλκανική βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι οποίοι τελικά έδωσαν το πράσινο φως να πραγματοποιηθεί αυτή η Διάσκεψη".

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ορ. Κολοζώφ σχετικά με τη Διαβαλκανική Διάσκεψη της Κρήτης. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Θα μπορούσε η Διάσκεψη να αποτελέσει ένα βήμα θετικό για ωφέλιμη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής, για την ειρήνη και τη φιλία των χωρών της, εφόσον πραγματοποιούνταν μακριά από κάθε πολιτική διείσδυσης και πολιτική αξόνων στην περιοχή. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει".

"Η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ για συνέχιση της Συμφωνίας της Μαδρίτης, καθώς και για την αποδοχή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, δηλαδή τη διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου, επιβεβαιώνει ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί την πλήρη αμερικανική και ΝΑΤΟική επικυριαρχία στην περιοχή μας. Για την Ελλάδα σημαίνει την αποδοχή ή συναίνεση του καθεστώτος περιορισμένης κυριαρχίας στο Αιγαίο, που εγκαινιάστηκε μετά την κρίση στα Ιμια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ