Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΒΑΡΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΝΑΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το "μυστικό" της... πρώτης επιτυχίας!

- Η ΚΟ Ανατολικής Πελοποννήσου αναδείχτηκε πρωτοπόρα οργάνωση καλύπτοντας το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, κατά 25% την πρώτη μέρα. Ποιο είναι το "μυστικό" αυτής της πρώτης επιτυχίας σας;

- Το "μυστικό" βρίσκεται, απλά, στην εφαρμογή ορισμένων δοκιμασμένων μέτρων όπως: Οτι το ζήτημα της Οικονομικής Εξόρμησης μπήκε έγκαιρα στα όργανα και τις ΚΟΒ και τονίστηκε η σημασία της για να πετύχει τους στόχους του το Κόμμα. Οι στόχοι και τα πλάνα συζητήθηκαν και μπήκαν εντελώς συγκεκριμένα και προσωποποιημένα από τους συντρόφους. Αναδείχτηκε η ιδιαίτερη σημασία της προσωπικής συνεισφοράς των ίδιων των συντρόφων - από την τσέπη και το υστέρημα του κομμουνιστή - και τα στελέχη έδωσαν πρώτα το παράδειγμα. Οι καθοδηγητές, οι υπεύθυνοι δείχνουν επιμονή και η όλη δουλιά ελέγχεται στις συνεδριάσεις και τις συνεργασίες με πρακτικό τρόπο και χωρίς γενικολογίες. Ρόλο επίσης, έπαιξαν η άμιλλα ανάμεσα σε συντρόφους κι ένα πρώτο άνοιγμα που έγινε από ΚΟΒ και στελέχη στους εργαζόμενους, αλλά και η πρωτοβουλία ορισμένων ΚΟΒ και συντρόφων να αξιοποιήσουν οπαδούς του ΚΚΕ. Αυτό είναι... το μυστικό που η κάθε ΚΟΒ μπορεί να το ανακαλύψει!

- Ποια συμπεράσματα βγάζετε από την όλη προσπάθεια της Οργάνωσής σας;

- Πολλά συμπεράσματα μπορούν να βγουν, ορισμένα απ' αυτά είναι: Αν όλοι οι κομμουνιστές δούλευαν με τους ίδιους ρυθμούς για την Εξόρμηση, όπως δουλεύουν μια σειρά μέλη - στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ, η επιτυχία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Τα κύρια είναι ανέβασμα της απαιτητικότητας και της προσφοράς, σχεδιασμός και έλεγχος. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια ν' απευθυνθούμε στους απλούς ανθρώπους, στους εργαζόμενους της Ανατ. Πελοποννήσου ευρύτερα, όχι μόνον στους οπαδούς του ΚΚΕ, αλλά και σ' αυτούς των άλλων κομμάτων, σε κάθε Μωραϊτη που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - του κεφαλαίου και της ΕΕ. Απευθυνόμαστε ειδικότερα, στους εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, στους εργατοϋπαλλήλους και τους άνεργους της Καλαμάτας, στους αγρότες, στους νέους και τις νέες που μορφώνονται και παλεύουν για το μεροκάματο. Συζητάμε μαζί τους το πρόγραμμα του ΚΚΕ, την 80χρονη ιστορία του Κόμματος και για το σοσιαλισμό. Τους ζητάμε να στηρίξουν - και οικονομικά - το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ, που βρίσκεται δίπλα τους στήριγμα στους αγώνες για τα συμφέροντά τους.

- Ποιοι είναι οι στόχοι της οργάνωσής σας για το επόμενο διάστημα, τόσο στο δίμηνο της Οικονομικής Εξόρμησης αλλά και γενικότερα;

- Οσον αφορά την Οικονομική Εξόρμηση σκοπεύουμε να εντείνουμε, να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, όλους τους δείκτες, ώστε, στα πλαίσια της άμιλλας που προκήρυξε η ΚΕ, η ΚΟ Ανατ. Πελοποννήσου να είναι μία από τις οργανώσεις που θα βραβευτούν. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, απόφασή μας είναιόλοι μας να συμβάλλουμε δίνοντας στο ακέραιο την προσωπική μας εισφορά στην Οικονομική Εξόρμηση. Να ενισχύσουμε την κινητοποίηση και την ενημέρωση των εργαζομένων, με όλες τις δυνάμεις μας στη μάχη. Γενικότερα, η οργάνωσή μας θα ρίξει το βάρος της για τη βελτίωση της δουλιάς των οργάνων, των στελεχών και των ΚΟΒ με βάση τα κριτήρια που έβαλε η ΚΕ και για την ανάπτυξη της ΚΝΕ.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ