Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Ναι" στον "ηγεμονικό ρόλο"

Την πλήρη συμφωνία του στη βαλκανική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, όπως αυτή εκφράστηκε στη Διάσκεψη της Κρήτης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ όσον αφορά τη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ, απέδωσε την αποτυχία της στην αδιαλλαξία της Τουρκίας!

Ο Κ. Καραμανλής με τη χτεσινή δήλωσή του επιβεβαίωσε τη σύμπλευσή του με τους κυβερνητικούς στόχους στα Βαλκάνια και τον ηγεμονικό ρόλο που επιδιώκει η άρχουσα τάξη στην περιοχή, λέγοντας ότι "η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες των χωρών της Βαλκανικής στο δύσκολο δρόμο τους για την παγίωση της δημοκρατίας, την οικονομία της αγοράς και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Από την άλλη, διαπίστωσε ότι η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ υπήρξε αποτυχημένη γιατί "η Τουρκία επέμεινε αδιάλλακτα στην επεκτατική της πολιτική", ενώ υποδεικνύει έμμεσα στην κυβέρνηση να κρατήσει στο εξής πιο σκληρή στάση γιατί "η τακτική του υπάκουου παιδιού, της παθητικότητας και των υποχωρήσεων μόνο κινδύνους και αδιέξοδα δημιουργεί".

Περισσότερο δηκτικός υπήρξε ο βουλευτής Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον "Αντέννα", κάλεσε τον Πάγκαλο να διευκρινίσει με ποια ιδιότητα ο Τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Κ. Σημίτη: "του δολοφόνου, του κλέφτη ή του βιαστή";

  • Ο Αντ. Σαμαράς επισημαίνει ότι το ναυάγιο των συνομιλιών επιβεβαιώνει ότι στόχος της Τουρκίας είναι να συρθεί η Ελλάδα σε έναν εφ' όλης της ύλης διάλογο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ