Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικό... ροκ

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΞΕΛΑΡΥΓΓΙΑΣΤΗΚΕ χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή (και δεν του πάει αυτό το στιλ) μήπως και πείσει κανέναν ότι πάει καλά το καράβι του ΠΑΣΟΚ, αλλά μάταια! Είναι φανερό ότι ναυαγούν ομαδικώς. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να πάρουν κι εμάς μαζί τους.

Πώς να το κάνουμε τώρα, όταν επί μια ώρα μιλάς για τις καταβολές της Νέας Δημοκρατίας, αρχίζοντας από τη μετεμφυλιακή Δεξιά, περνώντας στην προχουντική καραμανλοκρατία και τη χούντα (μέχρι κι ο Λαλιώτης ζήλεψε...) και μετά κάνεις προτάσεις για το Ασφαλιστικό τρεις φορές πιο δεξιές, δεν πείθεις ούτε τον Πανταγιά!!!

Οσο για τα περί εκκλήσεων κοινωνικού διαλόγου, κλπ., ομολογούμε ότι ο πρωθυπουργός πήρε συγκεκριμένες δεσμεύσεις: Είπε ξεκάθαρα ότι μόλις τελειώσει ο «διάλογος» θα μειώσει τις συντάξεις και θα αυξήσει τα όρια ηλικίας, όπως ακριβώς τα είχε προτείνει από την αρχή. Τι πιο ξεκάθαρο να πει πια;

Α, ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ! Εκτός από τους στρατιωτικούς που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στις «ειρηνευτικές» δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, τώρα θα στέλνει και αστυνομικούς!

Ιδρύεται, όπως ανακοινώθηκε, και αστυνομική δύναμη στα πρότυπα της «KFOR» από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελλάδα θα συμμετέχει με 150 αστυνομικούς. Ολα αυτά για την εποπτεία των εμπόλεμων περιοχών και την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Αλήθεια, τι είναι «έγκλημα» σύμφωνα με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Προφανώς το μεγαλύτερο έγκλημα είναι να αντιστρατεύεσαι τα συμφέροντά τους. Οσο για το τι ρόλο είναι δυνατόν να παίξει μια τέτοια δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων, καλύτερα να μην το συζητάμε. Βάλτε απλά τη φαντασία σας να δουλέψει.

Βέβαια, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι δεν είναι και τίποτε σοβαρό. Ομως, τι άραγε θέλουν να πιστέψουμε; Τζάμπα τις μαζεύουν όλες αυτές τις δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο; `Η, μήπως, για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και να κόβουν κλήσεις;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ