Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
... Στην ιδία κατεύθυνση!

Το... νόμο Σιούφα πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ ως «λύση» για το Ασφαλιστικό

Την αδυναμία της ΝΔ να ασκήσει επί της ουσίας κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης, ιδίως για το Ασφαλιστικό, που έχουν ξεσηκώσει την αντίδραση του ελληνικού λαού απέδειξε χτες έμπρακτα με την ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σε μια χαμηλών (συγκριτικά με τον πρωθυπουργό) τόνων ομιλία, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι πιο φερέγγυα δύναμη για την επίλυση του ασφαλιστικού συστήματος στην ιδία όμως κατεύθυνση. Παράλληλα δήλωσε ότι η ΝΔ θα ανταποκριθεί στις εκκλήσεις διαλόγου από την πλευρά της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι το χιλιοκαταγγελμένο από το συνδικαλιστικό κίνημα νομοσχέδιο του Δημήτρη Σιούφα, το 1992 τέθηκε σε εφαρμογή για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων, πρότεινε χτες στη Βουλή ως «επιβεβλημένη λύση» για το ασφαλιστικό σύστημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να εγγυηθεί το δημόσιο αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τον τριμερή χαρακτήρα της χρηματοδότησης και τα όρια ηλικίας για τη σύνταξη». Τάχθηκε παράλληλα υπέρ της «σταδιακής και κατόπιν διαλόγου ενοποίησης συγγενών ταμείων» και της «εξεύρεσης ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων συνταξιούχων». Επίσης άφησε ανοιχτό και το θέμα της μείωσης συντάξεων λέγοντας ότι «δε δεχόμαστε προτάσεις που μειώνουν τις συντάξεις των οικονομικά ασθενέστερων και μάλιστα σε ποσοστά που φτάνουν το 45%», σημειώνοντας ότι τα όρια ηλικίας πρέπει να καθοριστούν με βάση τη νομοθεσία της ΝΔ το 1992 που αύξανε επίσης τα όρια των συντάξεων. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας: «προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την Κοινωνική Ασφάλιση για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος. Προσπαθήσατε να μεταθέσετε στις πλάτες των ασφαλισμένων την ανεπάρκεια του κράτους και την αποτυχία της πολιτικής σας στις πλάτες των ασφαλισμένων». Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακοδιοίκηση, κατασπατάληση, αναποτελεσματική αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων».

Ο Κώστας Καραμανλής κατέληξε ασκώντας συνολικότερη κριτική, τονίζοντας πως «αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συγκροτημένη στρατηγική. Είναι κυβέρνηση της σύγχυσης, της στασιμότητας και της συντήρησης. Κυβέρνηση σε πλήρη αδράνεια». Απευθυνόμενος δε προς τον πρωθυπουργό σημείωσε: «κουραστήκατε και κουράσατε. Εχετε αυτοακυρωθεί. Χάσατε τον έλεγχο της καταστάσης, χάσατε και τον έλεγχο της κυβέρνησης. Δεν κυβερνάται έτσι ένας τόπος. Δεν κερδίζεται έτσι η νέα εποχή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καρμανιόλα για την ασφάλιση στο Δημόσιο (2009-03-27 00:00:00.0)
Σαρωτικές ανατροπές για όλους (2008-03-06 00:00:00.0)
«Μην περιμένεις τα χειρότερα - πάρε τα δικά σου μέτρα»! (2007-09-01 00:00:00.0)
Στη μέγκενη τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (2005-02-18 00:00:00.0)
Το 'χουν στα σχέδιά τους... (2004-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ