Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Συμπαιγνία με ΣΙΚΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ποιο ήταν το μήνυμα της σκηνοθετημένης -με όσο γίνεται διακριτούς ρόλους- παράστασης χτες στη Βουλή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Αναμφίβολα, ότι θέλουν τον ελληνικό λαό στη γωνία, χωρίς συμμετοχή, χωρίς αγώνες, χωρίς αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων. Επιδιώκουν τον εγκλωβισμό του κινήματος σε «διαλόγους», το θέλουν συνένοχο στη συμπαιγνία τους. Αμεσος στόχος τους να αποκατασταθεί στην κλονισμένη -τελευταία- συνείδηση των οπαδών τους, ότι τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία δεκαετίες τώρα, δήθεν έχουν μεγάλες διαφορές!

Η αδυναμία των επιχειρημάτων γι' αυτό ανάγκασαν τον Κ. Σημίτη να ανατρέξει σε παρελθοντολογία! Επί της ουσίας βέβαια παραδέχτηκε ότι η ΝΔ έχει περίπου την ίδια πολιτική με αυτή του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια ρότα ο Κ. Καραμανλής επέλεξε την «ήπια αντιπολίτευση», απλά και μόνο γιατί διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία στις επόμενες εκλογές. Κατά τα άλλα συναίνεση και συμπόρευση μέσω διαλόγων σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Η μόνη διαφορετική φωνή ήταν αυτή του ΚΚΕ, αφού «τίποτε δε χαρίστηκε σε αυτόν τον τόπο χωρίς σκληρούς αγώνες». Ενα συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι, επισήμανε ανάμεσα στα άλλα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, είναι ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι φερέγγυα για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά το ζήτημα είναι, ποια πολιτική είναι φερέγγυα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ολόκληρη η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ