Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Στη δευτερολογία της η Αλ. Παπαρήγα σχολίασε κατ' αρχήν τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου για τη δήθεν γενναία και πλουσιοπάροχη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε:

«Ακούγοντας τον Γ. Παπαντωνίου αναρωτήθηκα εάν κάνει συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης, πουλώντας ..."φύκια για μεταξωτές κορδέλες" ή έχει άγνοια για την ίδια την εξέλιξη της οικονομίας. Πάντως, συνέχισε, δεν έχω το δικαίωμα να κατηγορήσω τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας για άγνοια.

Οσο για την ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση «έδωσε χρήμα» τόνισε ότι αυτό που «έδωσε» ήταν 300 δρχ. την ημέρα ή 10.000 δρχ. τον μήνα που αντιστοιχούν σε ένα γιαούρτι ή ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, ενώ αφαίρεσε πολλαπλάσια. Η πολιτική σας, τόνισε, είναι πολιτική τής πιο κακόγουστης και προσβλητικής φιλανθρωπίας.

Σχολιάζοντας τις διάφορες κατά καιρούς εξαγγελίες της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι το μεν «Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση» το μόνο που κάνει είναι να ανακυκλώνει την ανεργία, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας είναι σταγόνα στον ωκεανό αφορούν μόνο ένα μέρος αυτών που χάνονται.

Καταλήγοντας τόνισε ότι με τη λογική των παραχωρήσεων που δήθεν κάνουν οι κυβερνήσεις επιχειρείται να καλλιεργηθεί στον κόσμο η αντίληψη της μειωμένης προσδοκίας. Οσο δε για τη φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει άλλη οπτική και δε χωράει στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ