Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ
Νέο θρασύτατο κρούσμα τρομοκρατίας

Αστυνομικοί, αφού εξευτέλισαν δημοσία, συνέλαβαν, ξυλοκόπησαν και απείλησαν να ενοχοποιήσουν με ναρκωτικά δύο εργαζόμενους που γύριζαν σπίτι τους...

Θρασύτατο κρούσμα τρομοκρατίας από αστυνομικούς σε βάρος δύο εργαζομένων στο Συγκρότημα του ΔΟΛ, σημειώθηκε, υπό τη σκιά του γνωστού «τρομονόμου», που η κυβέρνηση ψηφίζει, ήδη, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), η οποία και καταγγέλλει το γεγονός, στις 8 Μάη και ώρα 17.00, τέσσερις αστυνομικοί που περιπολούσαν πεζή σταμάτησαν, για εξακρίβωση στοιχείων, τους Γιώργο και Παναγιώτη Σκουτέρη, που γύριζαν στο σπίτι τους από την εργασία τους στο ΔΟΛ. Παρόλο που οι δύο εργαζόμενοι συνάδελφοι δεν αρνήθηκαν τον έλεγχο επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους, όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής αστυνομικός απαίτησε από τον Π. Σκουτέρη να κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του, δήθεν για να τον ψάξουν!

Στη δικαιολογημένη αντίδρασή του, ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και, κάτω από την ασκούμενη σωματική και ψυχολογική πίεση, αναγκάστηκε να το πράξει μπροστά στο συγκεντρωμένο κόσμο. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Π. Σκουτέρη και, μαζί με το συνάδελφό του, τους οδήγησαν πεζούς και τους δύο στο Δ` Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, όπου κρατήθηκαν χωρίς να τους επιτραπεί καμιά επικοινωνία.

Στη διάρκεια της κράτησής τους, όμως, οι δύο συλληφθέντες κατόρθωσαν από κινητό τηλέφωνο άλλου κρατούμενου να ειδοποιήσουν τον προϊστάμενό τους στο ΔΟΛ και να καταγγείλουν το πρωτοφανές γεγονός.

Το πλέον αποκρουστικό είναι ότι, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, ο αστυνομικός που κακοποίησε τον Παναγιώτη Σκουτέρη, ζήτησε να γίνει «συμφωνία» και να δηλώσουν οι κρατούμενοι (που είναι και αδέλφια) ότι, τάχα, λογομάχησαν μεταξύ τους και ήρθε η αστυνομία να τους χωρίσει, χωρίς να αναφέρουν καθόλου τον ξυλοδαρμό και τα λοιπά περιστατικά. Διαφορετικά, τους απείλησε ότι θα τους βάλουν στις τσέπες τους ναρκωτικά και θα καταδικαστούν σε δύο χρόνια φυλάκισης ο καθένας. Τελικά, με παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας του ΔΟΛ, οι κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αναφέρει η ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΠΗΕΑ, η οποία καταλήγει και προειδοποιεί:

Ακόμα ένα κρούσμα κρατικής αυθαιρεσίας, που έρχεται σε μια χρονική συγκυρία, όπου επιχειρείται η θέσπιση ενός «αντιτρομοκρατικού» νόμου για την ιδεολογική κατασκευή της τρομοκρατίας, μέσα από την περιρρέουσα προπαγάνδα περί εγκληματικότητας, δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους σε καμιά περίπτωση δε θα συναινέσουμε, ούτε θα σιωπήσουμε απέναντι σε γεγονότα και ενδεχόμενες θεσμοθετήσεις που καλλιεργούν τις πλέον τιποτένιες ανθρώπινες συμπεριφορές και κατασκευασμένους κινδύνους για να δικαιολογήσουν τον έλεγχο και την καταστολή για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν όλο και σκληρότερους όρους επιβίωσης και εξωθούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καλεί τους υπουργούς Τύπου και Δημόσιας Τάξης να καταδικάσουν το γεγονός και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο αυτό θρασύτατο κρούσμα τρομοκρατίας από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και όλο το σκηνικό ξυλοδαρμού, εξευτελισμού και των απειλών για ενοχοποίηση με ναρκωτικά αποτελεί μια ιδιαίτερα ειδεχθή πράξη, που πρέπει να ανησυχεί έντονα κάθε δημοκράτη, κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Και η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν, ενόψει του λεγόμενου τρομονόμου που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας το αντιδημοκρατικό τρομοκρατικό θεσμικό πλαίσιο που θρέφει τον αυταρχισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ