Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Κάτω τα χέρια από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καματερού καταδικάζει την πολιτική δίωξη, όπως τη χαρακτηρίζει, του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Συγκεκριμένα στην απόφασή τους τα μέλη του ΔΣ επισημαίνουν: «Εκπληκτοι παρακολουθούμε στις μέρες μας την πολιτική δίωξη της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελο Γιαννόπουλου, αναφορικά με το πώς παρουσίασε η εν λόγω εφημερίδα τη μήνυση Γιαννόπουλου ενάντια στον υπερνομάρχη κ. Κατριβάνο. Η μήνυση προς τον κ. Κατριβάνο αφορούσε στοιχεία που έδωσε ο κ. Κατριβάνος στη δημοσιότητα σχετικά με τη δράση του κ. Γιαννόπουλου στη γερμανική κατοχή».

Και συνεχίζουν: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης λοιπόν δυσαρεστημένος από την αναδημοσίευση στοιχείων της δίκης, αλλά και σε μια προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων, άσκησε μήνυση κατά της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", ζητώντας μάλιστα οικονομική αποζημίωση πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών».

Παράλληλα υπογραμμίζουν: «Η πολιτική δίωξη των εφημερίδων μάς βρίσκει αντίθετους γιατί σαν πράξη στρέφεται ενάντια στην ελευθερία του Τύπου, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας και κάθε προσπάθεια φίμωσής της είναι ενέργεια φασιστικής αντίληψης. Συνεπώς, η πολιτική δίωξη που ασκήθηκε ενάντια στην εφημερίδα δεν μπορεί παρά να τύχει της καταδίκης όλων μας. Πολύ δε περισσότερο που η εφημερίδα ενάντια στην οποία στρέφεται ο κ. Γιαννόπουλος είναι καθαρά πολιτική και μάλιστα επίσημο όργανο πολιτικού κόμματος».

Παράλληλα επισημαίνουν: «Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τη δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. Α. Μαγκάκη, ότι η όλη αντιδικία που αποτέλεσε την αφετηρία της μήνυσης είναι μια οδυνηρή κατάσταση για την αξιοπιστία της δικαιοσύνης. Το δε ερώτημα του ιδίου στη συγκεκριμένη δήλωση: "Πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τον κατήφορο ο οποίος συντελείται και που κύριο και πρωταρχικό θύμα έχει την αξιοπιστία της δικαιοσύνης;" ζητά απάντηση από κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης».

Στη δικαιολογημένη κατακραυγή, καταλήγουν, της πλειοψηφίας του Τύπου και του πολιτικού κόσμου, προσθέτουμε και τη δική μας φωνή και απαιτούμε: «Κάτω τα χέρια από την ελευθερία του Τύπου. Κάτω τα χέρια από το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ