Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - ΛΔ Κορέας

Σχετική ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Η σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Λαϊκής Δημοκρατίας Κορέας, είναι το θέμα Ερώτησης, που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Εξωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Ορ. Κολοζώφ.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται: «Οπως έγινε γνωστό από τον διεθνή Τύπο στις αρχές του Ιανουαρίου 2000 η Ιταλία προστέθηκε στις τέσσερις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Αυστρία, Πορτογαλία, Φιλανδία, Δανία), που εδώ και χρόνια - όπως, άλλωστε, και σειρά άλλων χωρών - έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Στη Γαλλία και την Ελβετία η χώρα αυτή διατηρεί γραφεία εκπροσώπησης.

Παρά την επανειλημμένα εκφρασμένη διάθεση της κυβέρνησης της χώρας αυτής, η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στην ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων, προφανώς στο πνεύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε βάρος του κορεατικού λαού, τη δεκαετία του 1950».

«Με δεδομένο - συνεχίζει - ότι η ΛΔ Κορέας είναι μέλος του ΟΗΕ, αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της συμμετέχει στη Διακοινοβουλευτική Ενωση και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες χώρες αναβαθμίζουν τελευταία τις σχέσεις της με τη χώρα αυτή, ερωτάται ο κ. υπουργός σε τι ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, ώστε να συναφθούν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της χώρας μας και της ΛΔ της Κορέας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ