Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Γροθιές «σοσιαλιστικές» και καρεκλιές «εκσυγχρονιστικές»

«Πάντοτε προκρίναμε χωρίς δογματισμούς τους δρόμους του διαλόγου...». Με αυτή τη φράση, ξεκίνησε την ομιλία του, στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης.

***

Μην απορείτε καθόλου. Εχει δίκιο ο κ. πρωθυπουργός. Και για να σας το αποδείξουμε, να: Χτες, μετά τα αλληλογρονθοκοπήματα, οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκαν στο ...«διάλογο». Μόνο που η συνομιλία τους περιλάμβανε πολλούς όρους από το ...μποξ. «Ωραίο εκείνο το ...άπερκατ», ο ένας, «ωραίο και το ...ντιρέκτ», ο άλλος.

***

Για τη σοβαρότητα, είπατε; Καλά, αυτή είχε βγει «νοκ άουτ» από τον πρώτο γύρο... Φρόντισαν οι δεκάδες καρέκλες, που εκσφενδονίζονταν από τη μια πτέρυγα των συνέδρων στην άλλη.

***

Ετσι είναι το σωστό: Ο καλός νεολαίος καρεκλοκένταυρος πώς θα διεκδικήσει μια θέση στην καρέκλα, αν όχι με καρεκλιές;..

***

Μετά, βέβαια, τα αμείλικτα ερωτήματα που αντάλλαξαν - με γροθιές και καρεκλιές - οι σύνεδροι χτες, ο κ. Σημίτης εξήγησε και το γιατί επιλέχτηκε το συγκεκριμένο ...ριγκ: «Μας έφερε μέχρι εδώ η πίστη στις αξίες μας», όπως διαβεβαίωσε.

***

«Είμαστε η παράταξη της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού», επισήμανε αργότερα τους ακροατές του ο κ. πρωθυπουργός.

***

Μακάρι να ήταν εκεί για να τον ακούσουν και οι ...ζωντανές αποδείξεις των αρχών που διέπουν το ΠΑΣΟΚ: Οι τραυματίες, δηλαδή, που είχαν μεταφερθεί λίγο πριν με τα ασθενοφόρα στα νοσοκομεία...

***

«Είμαστε η σύγχρονη Αριστερά», ήταν η επόμενη κορόνα του κ. Σημίτη.

***

Κορόνα, την οποία θα μας επιτρέψετε να αφήσουμε ασχολίαστη. Αλλωστε, δε διαθέτουμε ειδικές γνώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στους ...γιατρούς που περιέθαλψαν τους ...μποξέρ της «σύγχρονης Αριστεράς».

***

«Το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ είναι μια έξοχη ευκαιρία ...για την ανανέωση και την αναβάθμιση του κινήματος των νέων», συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. πρωθυπουργός.

***

Επ' αυτού, ούτε λόγος. Ειδικά, ο γνωστός παλαιστής Σουγκλάκος θα είχε να μάθει πολλά από τις επιδόσεις των παιδιών, όσον αφορά την ...ανανέωση και την ...αναβάθμιση της τεχνικής του στο ...κεφαλοκλείδωμα.

***

A, ναι, μην το ξεχάσουμε. Η αντίδραση των «μεγάλων» του ΠΑΣΟΚ για τη συμπεριφορά των «μικρών» του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνεται στη δήλωση της κ. Βάσως Παπανδρέου: «Νεολαίοι είναι...»!

***

Εύγε και πάλι εύγε! Αυτό θα πει δίνω το καλό παράδειγμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ