Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παντού το ΚΚΕ...

Χίλιοι εξακόσιοι ογδόντα τρεις (1.683) Ελληνες γονείς, μετανάστες στο Μόναχο, είχαν υπογράψει, μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, το αίτημα της άμεσης μεταστέγασης των εκεί 2ου Δημοτικού και 1ου Λυκείου, συμπαραστεκόμενοι ολόπλευρα στην Επιτροπή Κατάληψης του Γενικού Προξενείου, αλλά ο υφυπουργός Παιδείας το χαβά του: Μερικές δεκάδες κομμουνιστές διασύρουν διεθνώς τη χώρα... Κι ας είναι περισσότερο κι από δίκαιο το αίτημά τους. Κι ας είναι περισσότερο και από φανερή η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων να λύσουν μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο πρόβλημα...

Μέσα από πολύμορφες και μαζικές διαδικασίες, τους προηγούμενους μήνες, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν τις κινητοποιήσεις που γίνονται τις μέρες αυτές, αλλά το χτεσινό «Βήμα», στον ίδιο χαβά: «Το ΚΚΕ βγάζει και πάλι τα τρακτέρ στους δρόμους» έλεγε ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ. Κι ας παραδέχονται ακόμη και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης πως μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων αγροτών, ενώ ένα μέρος τους ξεκληρίστηκε, πυκνώνοντας τις τάξεις των ανέργων των πόλεων.

Καταλαβαίνουμε τις φτηνές σκοπιμότητες των προαναφερομένων, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελούν και μια αθέλητη έστω έμμεση ομολογία πως μόνον οι κομμουνιστές βρίσκονται στο πλάι όσων δοκιμάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ