Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους έκλεισε την πόρτα

Με δεξιώσεις και παράτες, για εκπροσώπους απ' τα ΚΑΠΗ, χτες και σήμερα, προσπαθεί η κυβέρνηση να αμβλύνει τις εντυπώσεις της αντικοινωνικής πολιτικής της (με τελευταία έκφρασή της τις αυξήσεις - κοροϊδία 4% για τους συνταξιούχους).

Σήμερα θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στους εκπροσώπους των ΚΑΠΗ, ενώ επιστήμονες, χτες και σήμερα, «αναλύουν» - και σε παράπλευρα συνέδρια - τα προβλήματα για την Τρίτη Ηλικία, με επίκεντρο προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι». Απ' όλα αυτά τα βήματα λείπουν εκπρόσωποι - ως συλλογικοί εκφραστές - τόσο των συνταξιουχικών οργανώσεων όσο και των εργαζομένων σε αυτά προγράμματα.

Και τους μεν πρώτους, τους «τακτοποίησε» τις προάλλες ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι, όμως, κατάφεραν να έρθουν τετ-α-τετ με τον υφυπουργό Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη, ο οποίος τους είπε ότι δεν τους αναγνωρίζει ως σωματείο και ότι ως εργαζόμενοι έχουν ημερομηνία λήξης.

Οταν το υπουργείο Υγείας προπαγάνδιζε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με ιλουστρασιόν εκδόσεις, είχε το σλόγκαν: «Κάποιος να τους ανοίξει την πόρτα». Προφανώς, ο αρμόδιος υφυπουργός... παρέφρασε το διαφημιστικό του σλόγκαν και έκλεισε την πόρτα στους εργαζόμενους. Σ' εκείνους, δηλαδή, απ' τους οποίους ζητά να ανοίξουν τις πόρτες των ηλικιωμένων.

Διπλή και τριπλή υποκρισία, λοιπόν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ