Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη «γωνία» θα μπει ο κυβερνητικός αυταρχισμός!

Την απομόνωσή του και την κατακραυγή της κοινής γνώμης κατάφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος, αλλά και συνολικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την κάλυψη και στήριξη που παρείχε στις άθλιες και ποταπές μεθοδεύσεις του κατά της ελευθεροτυπίας, που αυτή τη φορά εκφράστηκαν με την πολιτική δίωξη εναντίον του «Ρ», επειδή αποτύπωσε τα γεγονότα που σχετίζονταν με τη μήνυσή του εναντίον του Θ. Κατριβάνου.

Μέρα με τη μέρα διογκώνεται το κύμα συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη» από μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, παράγοντες της κοινωνικής, πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου. Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπος στέκεται στο πλευρό της εφημερίδας, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης του αυταρχικού κατήφορου όπου κατρακυλούν οι κυβερνώντες.

Για όλους μοιάζει να είναι ηλίου φαεινότερον το γεγονός πως οι επιδιώξεις του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης ξεφεύγουν από τη φίμωση του «Ριζοσπάστη» και πως στην πραγματικότητα στόχος είναι η ίδια η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα άσκησης πολιτικής κριτικής. Για όλους, επίσης, μοιάζει να είναι αυτονόητη και δεδομένη η διάθεση να αποκρούσουν τέτοιες επιδιώξεις και να συγκρουστούν με τους φορείς τους, να υπερασπίσουν κεκτημένα με πολλές θυσίες δικαιώματα και να μην αφήσουν κανένα «χέρι», κανενός Γιαννόπουλου και καμιάς κυβέρνησης να τα «πετσοκόψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ