Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ
Υποθάλπει τρομοκράτες η Ελλάδα!

Αυτό ισχυρίζεται προκλητικά η τουρκική εφημερίδα «ΣΑΜΠΑΧ», επικαλούμενη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών

Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατία! Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας εντόπισαν τις διευθύνσεις των εστιών της τρομοκρατίας στη χώρα μας! Πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, εμπλέκονται παρέχοντας στήριξη σε τρομοκράτες!

Αυτό εν ολίγοις είναι το περιεχόμενο δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΣΑΜΠΑΧ», το οποίο στηρίζεται σε έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, όπως τουλάχιστον η ίδια η εφημερίδα ισχυρίζεται. Το ιταμό δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πολιτικών προσώπων που κατονομάζει, ενώ εγείρει πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και τη χρονική συγκυρία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η «ΣΑΜΠΑΧ» αναφέρει ότι «οι Ελληνες συνεχίζουν να παρέχουν υποστήριξη στο PKK και στο Επαναστατικό Μέτωπο Κόμματος Λαϊκής Απελευθέρωσης». Στηλιτεύει το γεγονός ότι οι οργανώσεις αυτές (τρομοκρατικές κατά την Αγκυρα) διαθέτουν γραφεία στο κέντρο της Αθήνας. Ισχυρίζεται ότι λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Λαύριο, καθώς και ότι μέρος των «τρομοκρατών» που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα αποστέλλονται στην Ευρώπη, ενώ ένα άλλο τμήμα τους στην Αρμενία κι από κει στο Ιράν.

Επιπλέον, στο κατάπτυστο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Επιτροπή Αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους στο Κουρδιστάν και την Τουρκία, συνοδευόμενη από τον ισχυρισμό ότι αυτή βρίσκεται υπό την ηγεσία του DHKP-C και κατονομάζονται ως υποστηρικτές της επιτροπής ο Αν. Καρράς, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Λαφαζάνης βουλευτής του ΣΥΝ, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο Κ. Χριστόπουλος από την ΑΔΕΔΥ και ο Ν. Δέλκος από την ΟΤΟΕ.

Ο Συνασπισμός κάλεσε ήδη την κυβέρνηση να πάρει δημόσια θέση και τον υπουργό Εξωτερικών να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας, ενώ ο ίδιος προτίθεται να το πράξει την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και θα επισκεφτεί τον Τούρκο πρέσβη. Ο ΣΥΝ χαρακτήρισε απαράδεκτο το δημοσίευμα και προφανείς τις σκοπιμότητες της έκθεσης. Την αγανάκτηση και την ανησυχία της εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ για τη «νέα ιδεολογική τρομοκρατία που στόχο έχει τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών», καλώντας με τη σειρά της την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα διαμαρτυρίας.

Πράγμα που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πράξει, σύμφωνα με τα όσα είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού οι θέσεις αυτές δεν εκφράστηκαν από την τουρκική κυβέρνηση. Κατά τα άλλα, ο Δ. Ρέππας χαρακτήρισε «φληνάφημα» το δημοσίευμα, αποδίδοντάς το σε ένα τμήμα του τουρκικού κατεστημένου που υπονομεύει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, παρείχε κάλυψη στον Ν. Κωνσταντόπουλο, λέγοντας ότι «τα δημοκρατικά στελέχη της πολιτικής ζωής της χώρας μας δεν περιμένουν πιστοποίηση από τουρκικές εφημερίδες για να αναπτύξουν την πολιτική δραστηριότητά τους. Το κάνουν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας, με πίστη στους κανόνες της Δημοκρατίας και με στόχο την προσέγγιση των δύο χωρών». Δεν παρέλειψε τέλος να χαιρετίσει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη γείτονα ως θετικές (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ