Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Ανήκομεν εις την Δύσιν»...

Επί έναν σχεδόν μήνα ηχούν οι σάλπιγγες του πολέμου.

Η επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού έχει αγκαλιάσει τον πλανήτη σε κάθε του άκρο.

Στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας έχει εξαπολυθεί ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκράτησης ολόκληρου του κόσμου. Οι «Ράμπο» και τα δημιουργήματά τους, οι Ταλιμπάν, δυο «δίδυμοι πύργοι», που θέλουν να σωριάσουν πάνω μας τα ερείπια του κόσμου των πετρο-δολαρίων τους.

Οι λαοί εξασκούνται στην ιδέα ότι και ο πιο μακρινός εφιάλτης είναι πλέον πιθανό να γίνει πραγματικότητα. Θέλουν να μας εθίσουν στην ιδέα ότι όλα πλέον είναι πιθανά. Και - κυρίως - ότι όλα είναι «μοιραίο» να γίνουν.

Τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε πλασιέ: «Εδώ οι καλές μάσκες για τον χημικό και βιολογικό πόλεμο»! Αρχισαν να μιλούν ακόμα και για πυρηνικά πλήγματα. Λες και πρόκειται για πόλεμο με σφεντόνες.

Θέλουν να μας πείσουν ότι ακόμα και το πιο μακάβριο αποτέλεσμα του πολέμου, που κήρυξε ο Μπους, ανήκει στη χορεία των... αυτονόητων και των αναμενόμενων!

***

Αυτή η ιστορία της φρίκης γίνεται το φόντο του μέλλοντος του κόσμου. Αλλά ποιου κόσμου; Σε τι κόσμο θέλουν να μας εξορίσουν;

Και μεις τι κάνουμε;

Μαθαίνουμε να βλέπουμε τις ειδήσεις και να μετράμε πόσες από τις αεροπειρατείες της μέρας είναι σχετικές και πόσες άσχετες με την 11η του Σεπτέμβρη; Εμείς τι κάνουμε;

***

«

Εμείς», λέει η κυβέρνηση, «ανήκομεν εις την Δύσιν». Αρα, βρισκόμαστε σε πόλεμο!

Σε πόλεμο. Με ποιον; Με τον ένοχο. Και ποιος είναι ο ένοχος; Αυτός που λένε τα «στοιχεία» των ΗΠΑ, απαντά η κυβέρνηση. Αλλά ποια «στοιχεία»; Το μόνο στοιχείο που κατέθεσε προχτές ο κ. Ρέππας είναι το... «ανήκομεν εις την Δύσιν»! Με αυτό και μόνο το «στοιχείο», το στοιχείο της εθελοδουλίας της άρχουσας τάξης της χώρας, μας οδηγούν στον κυκλώνα. Στη δίνη του κυκλώνα, στη δίνη αυτού του «τρομοκράτη κόσμου» τους, βρίσκεται και η Ελλάδα.

Γιατί;

Γιατί, όπως λέει η κυβέρνηση, «ανήκομεν εις την Δύσιν»!

***

Υποτίθεται (έτσι μας έλεγαν εδώ και δεκαετίες) ότι οι λόγοι να «ανήκομεν εις την Δύσιν» ήταν γιατί έτσι θα ανήκαμε σε ένα κόσμο «ελεύθερο», «ειρηνικό» και «δημοκρατικό».

Ψέματα. Από τότε που «ανήκομεν εις την Δύσιν» ποτέ δεν πάψαμε να ανήκουμε - ως εξάρτημα - όχι στην ειρήνη αλλά στους πολέμους της Δύσης.

Τώρα, λένε ότι αυτός, ο νέος πόλεμος, θα είναι ο «πόλεμος των πολέμων»...

Ας ακούσουμε την ομολογία τους. Τούτος ακριβώς ο πόλεμος, ο «πόλεμος των πολέμων» τους, είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να πάψουμε να τους «ανήκουμε». Να πάψουμε να ανήκουμε στους πολέμους τους. Να πάψουμε να ανήκουμε στον φρικαλέο κόσμο τους.

Μπορούμε; Μπορούμε! Θέλετε απόδειξη; Να! Δες τε πώς έχει αφρίσει ο Πρετεντέρης και οι φίλοι του. Εναν μήνα τώρα γράφουν, μιλούν, έχουν βγει στη γύρα να στρατολογούν συνειδήσεις για να υπηρετούν τους Αμερικανούς. Αλλά τίποτα. Τζίφος!

Μπορούμε! Ας βάλουμε τέρμα. Βάζοντας τέρμα στο «ανήκομεν εις την Δύσιν».


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πορεία» με τις «συντεταγμένες» του κεφαλαίου (2015-06-09 00:00:00.0)
Διευκρινίσεις (2014-06-25 00:00:00.0)
Ελλάς - Γαλλία ...κοροϊδία (2005-09-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-03-18 00:00:00.0)
ΟΛΕΘΡΙΑ "πυρηνικά" ψέματα (1997-11-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ