Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Περικοπές και αναστολές πτήσεων

Σε περικοπές πτήσεων θα προχωρήσει η «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ), ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αναστολής ορισμένων δρομολογίων, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Οπως δήλωσε ο Δ. Καλόφωνος, οι περικοπές αφορούν πτήσεις που δεν εμφανίζουν μεγάλη πληρότητα και θα γίνουν, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα της εταιρίας και να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει πλήξει τις αερομεταφορές. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΑ διαβεβαίωσε ότι οι περικοπές πτήσεων δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη διαδικασία πώλησης του εθνικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της διοίκησης της ΟΑ, είναι σε πρώτη φάση η περικοπή του χειμερινού προγράμματος (αρχίζει στις 29 Οκτώβρη) κατά 15% - 20%. Στις περικοπές περιλαμβάνονται κυρίως οι υπερατλαντικές πτήσεις προς Νέα Υόρκη και Καναδά, ενώ εξετάζεται και η αναστολή των πτήσεων προς Αυστραλία, Τζέντα και Αλεξάνδρεια.

Με τις ίδιες δηλώσεις, γνωστοποίησε ότι η κίνηση της ΟΑ τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 15% και πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις για το μήνα που διανύουμε, αλλά και τους επόμενους μήνες, είναι η σταθεροποίηση της κίνησης σε ποσοστό 15% - 20% κάτω από τα περσινά επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ