Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Απεργιακή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - εκκαθαριστή

Σήμερα η Γενική Συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα

Από προηγούμενη συνέλευση
Από προηγούμενη συνέλευση
Αγωνιστικά και με προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Απρίλη απαντούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στα σχέδια της κυβέρνησης και του εκκαθαριστή, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σε χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης στη Λάρυμνα. Για σήμερα Τετάρτη στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου.

Χτες μάλιστα υπήρξε μια σειρά επαφών ανάμεσα στις διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις και η 48ωρη απεργία της ερχόμενης βδομάδας να μετατραπεί σε απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, κάτι που σε πρώτη φάση αντιμετωπίστηκε θετικά και απομένει να ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις τις επόμενες μέρες.

Η προκήρυξη της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την ερχόμενη βδομάδα αποτελεί μια πρώτη απάντηση στο σχέδιο περικοπών που παρουσίασε ο ειδικός εκκαθαριστής στην αντιπροσωπεία των ΔΣ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, ενώ στο πλαίσιο της σημερινής Γενική Συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας θα γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο των περικοπών και θα συζητηθεί ο σχεδιασμός για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τα υπόλοιπα Σωματεία.

Η παρουσίαση του σχεδίου περικοπών μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κατάργηση Δώρων και επιδομάτων, μείωση του βασικού μισθού, παραπομπή των αποζημιώσεων των συνταξιούχων στη λίστα πιστωτών και το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω μέτρων, όπως η εκ περιτροπής εργασία, στο πλαίσιο μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει την οργή των εργαζομένων, που ετοιμάζονται για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Δεν θα δεχτούμε καμία περικοπή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό προκειμένου να προχωρήσει τα σχέδιά της για τη διάλυση της ΛΑΡΚΟ, πετσοκόβοντας τις αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ώρα που ενισχύει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ