Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφάσισε τον ... έλεγχο της ιδιωτικής Υγείας

Μετά από ένα μήνα πανδημίας και πάνω από 18.000 νεκρούς...

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Ακόμη 567 νεκροί από κορονοϊό προστέθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη μακρά λίστα των θανάτων στην Ισπανία, ενώ από την περασμένη Παρασκευή ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παραμένει περίπου στους 600, με μικρές διακυμάνσεις, επιβεβαιώνοντας μια πτωτική τάση. Συνολικά οι επιβεβαιωμένοι και επίσημοι θάνατοι της πανδημίας ξεπέρασαν χτες τις 18.000.

Παράλληλα, τα νέα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000, ενώ οι θεραπευμένοι ανήλθαν χτες σε 2.777 (συνολικά 67.504 άτομα). «Τα επιθυμητά δεδομένα δεν έχουν ακόμη παραχθεί, δηλαδή οι ημερήσιοι θεραπευμένοι να ξεπερνούν τα νέα κρούσματα», εξήγησε ο επικεφαλής επιδημιολόγος, Φερνάντο Σιμόν. Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι ΜΕΘ είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση».

Μετά από έναν μήνα «έκτακτης ανάγκης» και τουλάχιστον 18.000 νεκρούς η σοσιαλδημοκρατική ισπανική κυβέρνηση PSOE - «Ουνίδας Ποδέμος» αποφάσισε μόλις χτες οι δομές, υπηρεσίες και το προσωπικό της ιδιωτικής Υγείας να ελέγχονται από τις κρατικές και τις κοινότητες με στόχο, ανάμεσα σε άλλα, να επιταχυνθούν και τα διαγνωστικά τεστ, μέσω των οποίων θησαυρίζει η ιδιωτική Υγεία στη χώρα...

Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι αυτόνομες κοινότητες της χώρας «θα έχουν στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας, τις κλινικές και τα διαγνωστικά εργαστήρια που είναι ιδιωτικής ιδιοκτησίας και δεν παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς και το προσωπικό τους». Επίσης, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις της Υγείας θα πρέπει να ενημερώνουν τις υγειονομικές αρχές των αυτόνομων κοινοτήτων για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού που διαπιστώθηκαν με τεστ στα εργαστήριά τους.

Δηλαδή, μέχρι σήμερα ούτε καν ο ακριβής αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν είναι γνωστός, ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ