Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κατ' εξακολούθηση ψεύτες

Στο φύλλο της εφημερίδας «Πριν» 11 - 12 Απρίλη δημοσιεύτηκε άρθρο όπου, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται διαστρεβλωμένες οι προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μέσα στα στρατόπεδα. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει μέχρι σήμερα πάνω από 50 Ερωτήσεις στη Βουλή, όπου θέτει αυτά τα ζητήματα.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, για μία ακόμη φορά, αναμασά με αυθαίρετο τρόπο δήθεν θέσεις του ΚΚΕ. Λέει ψέματα ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτείνει μέτρα για την αποσυμφόρηση των στρατοπέδων. Πρόκειται για συνειδητούς ψεύτες και παραχαράκτες των προτάσεων του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι στα στρατόπεδα και λόγω του κορονοϊού.

Τρανή απόδειξη αποτελούν οι προτάσεις της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Απρίλη το ΚΚΕ με ανακοίνωση της Επιτροπής απαίτησε από την κυβέρνηση:

Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και σε όλους τους άλλους χώρους. Απαιτείται ΑΜΕΣΑ διαμόρφωση συνθηκών για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μέσα στα στρατόπεδα. Ο ζωτικός χώρος ανά στρατευμένο πρέπει να αυξηθεί σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και άμεσα να αυξηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων στους θαλάμους και τους άλλους χώρους, με δεδομένο ότι η μετάδοση του ιού γίνεται με σταγονίδια και με σκόνη.

Να επιταχθούν τώρα ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και άλλα κατάλληλα οικήματα σε όλες τις περιοχές.

Να επιταχθούν ιδιωτικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, για τη μείωση του συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις των στρατευμένων.

Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων από επαγγελματικά συνεργεία.

Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Επίσης κατηγορούν το ΚΚΕ ότι δεν αναφέρεται καθόλου στα ζητήματα των αυξανόμενων ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες.

Το ΚΚΕ με όλους τους τρόπους έχει τονίσει ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εξυπηρετεί τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντείνεται η επιθετικότητα της αστική τάξης της Τουρκίας. Επίσης η αστική τάξη της Ελλάδας προωθεί τα συμφέροντά της στην περιοχή, με στόχο τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, για τον μη καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, είναι μεγάλες.

Το ΚΚΕ για μία ακόμα φορά τονίζει ότι η πολιτική αυτή είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα. Οτι ευνοεί ολοένα και περισσότερο την πολιτική της συνδιαχείρισης, που κινείται στη λογική εξεύρεσης «λύσης» εντός ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, δηλαδή προς όφελος των μονοπωλίων.

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι διαστρεβλώσεις και τα ψέματα του «Πριν» έχουν κοντά ποδάρια.

Καλούμε τον απλό κόσμο που ακολουθεί το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ακολουθήσει την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ και όχι τους ψεύτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ