Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Θέλουν τις «πράσινες» μπίζνες «οδικό χάρτη» για την ανάκαμψη του κεφαλαίου

Επιτάχυνση της στρατηγικής της ΕΕ για το άνοιγμα νέων πεδίων «πράσινης» κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζητούν με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 13 υπουργοί Περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και ο Κ. Χατζηδάκης. Στην κοινή επιστολή τους οι υπουργοί Περιβάλλοντος ζητούν από την Επιτροπή η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία να αποτελέσει «κεντρικό πλαίσιο και "οδικό χάρτη" για την ανάκαμψη της ΕΕ από την πανδημία του COVID-19».

Προσθέτουν επίσης ότι σε αυτήν τη φάση θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την προώθηση των επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της λεγόμενης «δίκαιης μετάβασης», αφού, όπως λένε, με το βλέμμα στην όξυνση του ανταγωνισμού με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η ΕΕ «πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Παρισίων».

Την επιστολή υπογράφουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Αυστρίας, Δανίας, Φινλανδίας, Ιταλίας, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Σουηδίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ