Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το παρών της Εληνικής Λύσης κυρώθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τον τίτλο «"Ζούμε Αρμονικά Μαζί - Σπάμε τη Σιωπή": Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις».

Η κυβέρνηση προσπάθησε να εμφανίσει το νομοσχέδιο ως το «φάρμακο» για τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, αλλά και την ανησυχία που εκφράζεται για την έντασή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποκρύψει το δικό του βεβαρημένο παρελθόν και το ότι ως κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη για ένα σχολείο που η ολοκληρωμένη μόρφωση αντικαθίσταται σταδιακά από τις αποσπασματικές γνώσεις, τις δεξιότητες, που «εκπαιδεύει» στον ανταγωνισμό και προωθεί την κατηγοριοποίηση, όλα αυτά που συνεχίζει και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, μεταφέροντας τη φωνή των μαθητών, των γονιών, των φορέων τους, των σωματείων, έκαναν σαφές ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται πολύ μακριά από την ουσία του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα περνά ύπουλα διατάξεις που φωτογραφίζουν ως βία και τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Ανέδειξαν ότι η ρίζα της σχολικής βίας δεν είναι παρά η ίδια η κοινωνία, αυτή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της βίας, που διαχρονικά στηρίζουν και υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αναπαράγοντας και διευρύνοντας τους ταξικούς φραγμούς και τα εμπόδια στη μόρφωση, που καταφανώς σχετίζονται με το bullying, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ