Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Προβλήματα στο ΔΗΣΥ

Οκτώ στελέχη του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού που διαφωνούν με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου Κληρίδη αυτοεξαιρέθηκαν από τις προεκλογικές δραστηριότητες του κόμματος.

Τα οκτώ στελέχη κοινοποίησαν την απόφασή τους στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, που συνήλθε χτες το απόγευμα και μελέτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου για υποστήριξη της υποψηφιότητας Κληρίδη.

Την απόφαση υπογράφουν οι: Ελένη Βραχίμη, Ρίκος Ερωτοκρίτου, Αντώνης Καράς, Ιωνάς Νικολάου, Πρόδρομος Προδρόμου, Δημήτρης Συλλούρης, Χριστόδουλος Ταραμουντάς και Σοφοκλής Χατζηγιάννης.

Τα οκτώ στελέχη, στην απόφασή τους, εκφράζουν την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσουν σοφότερες σκέψεις ώστε μέχρι αύριο, Παρασκευή, να μείνει ενώπιον του λαού μόνον η μία εκ των δύο υποψηφιοτήτων που προέρχονται από το κόμμα.

Οπως αναφέρουν, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και με δεδομένη τη διαμόρφωση του εκλογικού σκηνικού, δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν στα κομματικά εκλογικά επιτελεία.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, ανέφερε ότι δε δημιουργείται κανένα πρόβλημα από την απουσία εκείνων που έχουν αυτοεξαιρεθεί από οποιοδήποτε συλλογικό όργανο του κόμματος.

Υπάρχουν, τόνισε, εκείνοι που θα τους αντικαταστήσουν και θα δώσουν τη μάχη των εκλογών.

Ωστόσο, ο Ν. Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις, τόνισε ότι θα ήταν αδιανόητο, εκείνοι που έχουν αυτοεξαιρεθεί να αντιπαρατάσσονται ή να υποσκάπτουν την υποψηφιότητα του Προέδρου Κληρίδη, τον οποίο αποφάσισε το κόμμα να στηρίξει.

Απαράδεκτες δηλώσεις Παπαπέτρου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε ότι αν δεν εκλεγεί ο Γλαύκος Κληρίδης θα εκλεγεί ο Τάσος Παπαδόπουλος και στην περίπτωση αυτή το Κυπριακό θα παραμείνει άλυτο και θα συνεχιστεί η διχοτόμηση.

Οι απορριπτικές επιλογές του Τ. Παπαδόπουλου, είπε ο Μ. Παπαπέτρου, καθώς και το γεγονός ότι δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης των Τουρκοκυπρίων, θα εμποδίσουν τη λύση του Κυπριακού και θα βγάλουν τον Ντενκτάς από τη γωνία. Επικαλούμενος την ιστοσελίδα του Μπι Μπι Σι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ολόκληρος ο κόσμος δε θεωρεί τον Τ. Παπαδόπουλο έτοιμο για να διαπραγματευτεί μια συμβιβαστική λύση.

Για τις δηλώσεις του αυτές, ο βουλευτής του ΚΙΣΟΣ Δώρος Θεοδώρου ζήτησε την αποπομπή του Μιχάλη Παπαπέτρου από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστηρίζοντας ότι «συμπεριφέρεται κατά τρόπο επικίνδυνο, που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην υπόθεση της Κύπρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ