Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ρίζα του προβλήματος

Λίστες δημοσιογράφων που χρηματίζονται από οικονομικούς ή πολιτικούς παράγοντες. Δημοσιογράφοι, με ή χωρίς εισαγωγικά, που εκμεταλλεύονται το ρόλο και τη θέση τους, ασκώντας εκβιασμούς σε βάρος των δεύτερων. Και διάφορα άλλα παρόμοια. Είναι ορισμένα απ' όσα ακούγονται τις μέρες αυτές, στα διάφορα τηλεπαράθυρα. Κι από κοντά, κάποιοι παριστάνουν τους έκπληκτους, κάποιοι άλλοι απαιτούν αηδιασμένοι κάθαρση, εδώ και τώρα, ορισμένοι ξαναπροτείνουν τα γνωστά μέτρα διαφάνειας και ελέγχου και, ουσιαστικά, κανένας τους δεν τολμά να αποκαλύψει και ν' αγγίξει τη ρίζα του προβλήματος.

Τι περίμεναν να συμβεί, δηλαδή, όταν τα πάντα - και η ενημέρωση - έχουν εμπορευματοποιηθεί - και, μάλιστα, σε χυδαίο πλέον βαθμό - όταν όλοι προσκυνούν το θεό της αγοραπωλησίας και οι ...αξίες που κυριαρχούν στην κοινωνία μας είναι το ευρώ, οι «νόμοι της αγοράς» και η λαϊκή ρήση «άρπαξε να φας και κλέψε να 'χεις»; Αυτά δεν καλλιεργούν καθημερινά και πολύμορφα οι κυβερνώντες και οι άλλες, κυρίαρχες δυνάμεις του τόπου; Δεν προσφέρουν κάθε μέρα, ανάλογα πρακτικά παραδείγματα, συνοδευόμενα, μάλιστα, με μπόλικες δόσεις προκλητικής υποκρισίας και ξετσίπωτης διγλωσσίας;

Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι, λέει ο λαός μας, κι έχει δίκιο. Μόνον που στη συγκεκριμένη περίπτωση το κεφάλι δεν είναι μόνον ή κυρίως οι λίγοι «έχοντες και κατέχοντες» την οικονομική και πολιτική εξουσία της χώρας. Είναι, πρώτα και κύρια, το ίδιο το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα, η σαπίλα του οποίου γίνεται όλο και περισσότερο φανερή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ