Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δημοσιογραφικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΙΣΤΑ! Οι μεγάλοι επιχειρηματίες εκβιάζονταν από τη «17 Νοέμβρη»! Οι μικροί και μικρομεσαίοι, όμως, εκβιάζονται από την «31 Μάη». Την «17 Νοέμβρη», φυσικά, όλοι την ξέρουν. Την «31 Μάη» (που λήγει η νέα προθεσμία για την υπαγωγή των μικρομεσαίων στις «ευνοϊκές» ρυθμίσεις των ανέλεγκτων υποθέσεων '93-'98), την ξέρουν ιδίως αυτοί που πλήττονται...

Υπάρχει και μια άλλη, μικρή διαφορά, όμως: Η «17 Ν» εξαρθρώθηκε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κι έτσι οι μεγάλοι επιχειρηματίες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Οι μικροί επιχειρηματίες, όμως, δε θα τη γλιτώσουν από την «31 Μάη», μια και το κράτος είναι λίγο δύσκολο να συλλάβει ή να εξαρθρώσει τον εαυτό του...

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ δημοσιογράφων που χρηματίζονται», διαπίστωσε περήφανος για την ανακάλυψή του χτες ο Νίκος Ευαγγελάτος! Το ότι υπάρχουν κρούσματα δημοσιογράφων, που ευτελίζουν την έννοια και το επάγγελμα, του έχει περάσει, άραγε, από το μυαλό..;

Οσο κι αν προσποιείται ότι δεν το γνωρίζει ο κ. Ευαγγελάτος, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι μισθωτοί, κάθε άλλο παρά καλοπληρωμένοι, κάνουν όσο μπορούν καλύτερα τη δουλιά τους και, εκτός από τα διαπλεκόμενα αφεντικά τους, τους καταπιέζει και η δημοσιογραφία του είδους που εκπροσωπεί.

Ας σταματήσει, λοιπόν, την καινούρια του υποκριτική «σταυροφορία» (πάντα με γνώμονα την τηλεθέαση και τους δείκτες της AGB), όπως και το να ενισχύει τον καθ' όλα περίεργο ρόλο του σε όλες αυτές τις ιστορίες.

Οσο για την κυβέρνηση, ας της λείπουν τα σχόλια, γιατί είναι γνωστό ποιοι πρωτίστως συντηρούν, στηρίζουν και στηρίζονται από τις καταστάσεις που επικρατούν στα ΜΜΕ.

ΜΑΛΛΟΝ ΖΟΡΙΚΗ μέρα η χτεσινή, για τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο. Δεν είναι κι εύκολο πράγμα, να είσαι «σοσιαλιστής» του ΠΑΣΟΚ και να στηρίζεις από το βήμα της Βουλής το ξεπούλημα των ακρογιαλιών σε ιδιώτες κι από κάτω να σε ...χειροκροτάει ο Μητσοτάκης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ο τελευταίος, πάντως, ήταν σαφής και ευθύς, για μια ακόμα φορά, στα σχόλιά του, στην προαναφερόμενη συζήτηση, για το αν εκποιείται η όχι δημόσια περιουσία. «Εγώ δε διαφωνώ», απάντησε στον υπουργό, «όμως (σ.σ. η κυβέρνηση) πουλάει...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ