Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι και όλα για τη μεγάλη διαδήλωση στο Ναύπλιο

Πλήθος και οι διεθνείς συμμετοχές στην εργατική αντισύνοδο που θα γίνει την Πέμπτη 23 του Γενάρη στην Αθήνα

Θα είναι μία μεγάλη διαδήλωση! Κάθε μέρα που περνά το βεβαιώνει. Χτες έγινε γνωστό από τα γραφεία του ΠΑΜΕ ότι είναι αρκετές δεκάδες ήδη τα πούλμαν στα οποία έχουν κλείσει όλες οι θέσεις. Μάλιστα, ορίζονται πλέον πολλά και σε διαφορετική ώρα τα σημεία αναχώρησης καθώς είναι αδύνατο να ξεκινήσουν όλοι μαζί για το Ναύπλιο. Για παράδειγμα, φοιτητές και σπουδαστές που δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση έχουν καθορίσει σημείο αναχώρησης την πλατεία Λαυρίου, στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής. Μία ώρα αργότερα αναχωρούν από την πλατεία Καραϊσκάκη οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και το χώρο της Υγείας. Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται από μία προς μία τις επιτροπές του ΠΑΜΕ στους διάφορους χώρους, όπως επίσης και από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Από το ΠΑΜΕ έχει καθοριστεί ένα συμβολικό εισιτήριο στα 5 ευρώ για να διευκολυνθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και να καλυφθούν κάποια από τα έξοδα αυτής της μεγάλης κινητοποίησης. Χτες επίσης έγινε γνωστό ότι στα πλαίσια της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται ήδη το κέντρο Τύπου στην οδό Χαλκοκονδύλη 37 (2ος όροφος), όπου συγκεντρώνονται καθημερινά δεκάδες ειδήσεις και αναφορές, από τη συγκρότηση επιτροπών ως την ανάληψη δράσεων.

Προς το παρόν τα πάντα επικεντρώνονται, πρώτον, στην εργατική αντισύνοδο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 του μήνα στην Αθήνα και στην οποία ήδη έχει επικυρωθεί η συμμετοχή περισσοτέρων των 25 αντιπροσωπειών από το διεθνές εργατικό κίνημα. Κι αμέσως μετά κέντρο αναφοράς γίνεται, στις 24 του Γενάρη, την Παρασκευή, το Ναύπλιο, η μεγάλη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Οι προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου εντείνονται συνεχώς με περιοδείες, εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, στα σχολειά και στις γειτονιές.

Χτες στο Πράκτικερ

«Εχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Γι' αυτό πρέπει να δώσουμε στο Ναύπλιο μαζική, ταξική, αγωνιστική απάντηση. Αυτή είναι η μοναδική διέξοδος για την εργατική τάξη». Αυτά επισήμαναν χτες, μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστές του κλιμακίου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ στο Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια περιοδείας εκεί, καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση του Ναυπλίου. Την ίδια στιγμή καλούσαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια των εργοδοτών στον κλάδο του εμπορίου να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία. «Πρέπει να αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα μέτρα που δρομολογούν σε βάρος μας και πρώτος σταθμός είναι το Ναύπλιο. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να απαιτήσουμε 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, σταθερή εργασία κ.ά. Δεν μπορεί κανείς να μείνει αδιάφορος», ήταν το μήνυμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το κάλεσμα φτάνει παντού, η ανταπόκριση ήδη τεράστια (2003-01-22 00:00:00.0)
Παντού φτάνει το κάλεσμα (2003-01-16 00:00:00.0)
Περιοδείες (2003-01-15 00:00:00.0)
Στις 23 του Γενάρη η λαϊκή - εργατική αντισύνοδος (2003-01-10 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι, στις 24 του Γενάρη, οδηγούν στο Ναύπλιο (2003-01-08 00:00:00.0)
Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους (2002-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ