Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Επικοινωνιακά τρικ με Αμερικανάκια...

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τ. Μίλερ στη Σούδα, για επιθεώρηση της αμερικανικής αρμάδας πολέμου

ΧΑΝΙΑ (Ανταπόκριση Λ. ΠΙΤΑΚΑ).-

Τα Χανιά και την αμερικάνικη βάση της Σούδας επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά, προχτές την Τρίτη 14 Γενάρη, ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ. Μίλερ κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρέσβης, στο πλαίσιο και των πυρετωδών προετοιμασιών ενόψει της επικείμενης επίθεσης στο Ιράκ, συναντήθηκε με τους αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματικούς στη βάση της Σούδας για να ενημερωθεί από τους ίδιους για την κατάσταση ετοιμότητας που επικρατεί. Ενώ, κατόπιν, δήλωσε πως η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι εποικοδομητική σε όλα τα ζητήματα...

Ο Τόμας Μίλερ, κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και την 76χρονη Μαρία Ντρετουλάκη, που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από μεθυσμένο Αμερικανό αξιωματικό όταν αυτός εισέβαλε στο σπίτι της, ζητώντας μάλιστα και συγνώμη για το περιστατικό. Οπως σχολίαζαν παράγοντες της πόλης, «φαίνεται πως η θρασύτητα των Αμερικανών όχι μόνο δεν έχει όρια, αλλά εφευρίσκει κάθε φορά και νέους επικοινωνιακούς τρόπους για να μας καταπλήξει, όπως έγινε με την περίπτωση της ηλικιωμένης Χανιώτισσας και την περιβόητη συγνώμη του Αμερικανού πρέσβη, εκ μέρους και του Μπους. Ο Τ. Μίλερ ήρθε να επιθεωρήσει την αμερικάνικη αρμάδα πολέμου κατά του ΙΡΑΚ που κατέφθασε στη Σούδα και, παρεμπιπτόντως, για επικοινωνιακούς λόγους, επισκέφθηκε το τελευταίο θύμα των Αμερικανών, την ηλικιωμένη γυναίκα που κακοποιήθηκε από τον Αμερικανό αξιωματικό. Ομως είναι αντιφατικό βέβαια πώς μπορεί κάποιος να δολοφονεί μικρά παιδιά και την ίδια στιγμή να ζητάει συγνώμη για επίθεση ξυλοδαρμού, όταν αυτό ιδιαίτερα τείνει να αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο για το χανιώτικο λαό. Και το χειρότερο να υπόσχεται αυστηρή τιμωρία του δράστη, όχι από τα ελληνικά που ελέω κυβερνητικής υποτέλειας δεν έχουν δικαιοδοσία, αλλά από τα αμερικάνικα δικαστήρια, όταν έχει φροντίσει πιο μπροστά, να εξασφαλίζει την ετεροδικία υπέρ των Αμερικανών που αλωνίζουν στη χώρα μας», σχολίαζαν για να προσθέσουν:

«Ακόμα ο κ. Μίλερ, δε μας εξήγησε για ποιο λόγο ζήτησε συγνώμη από τον χανιώτικο λαό, στο πρόσωπο της κ. Ντρετουλάκη. Μήπως γιατί έχει μετατρέψει την πόλη και ολόκληρη την Κρήτη σε πολεμικό ορμητήριο για τη σφαγή γειτονικών λαών; `Η για τη μετατροπή των Χανίων σε προτεκτοράτο των Αμερικανών που τους παρέχει κάθε δικαίωμα σαν αφεντάδες στον τόπο τους, να μπουκάρουν στα σπίτια μας τα βράδια, να μας ξυλοφορτώνουν, να μας κλέβουν και να μας τρομοκρατούν; `Η μήπως τελικά γιατί έχουν μετατρέψει τη θάλασσά μας σε νεροχύτη των πυρηνικών αποβλήτων τους, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και ζωή των κατοίκων;

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Αμερικανός πρέσβης είναι πως ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του δε θέλουν τις συγνώμες του. Θέλουν να ξεκουμπιστούν οι αρχιτρομοκράτες και δολοφόνοι των λαών από τον τόπο μας μαζί με το στόλο και τις βάσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ