Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ: «Η κυβέρνηση απαντά θετικά στις παροτρύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας. Οπως τονίζει με άρθρο του στο "Βήμα" ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, η ελληνική θέση την οποία θα προωθήσει στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εργασίας την άλλη βδομάδα στο Ναύπλιο ο προεδρεύων υπουργός κ. Δ. Ρέππας, θα συνίσταται στη σταδιακή εφαρμογή νέων μορφών εργασίας σε συμφωνία πάντοτε με τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό ήδη μελετάται η επέκταση της μερικής απασχόλησης στον αμιγώς δημόσιο τομέα» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «Εννιά ημέρες πριν από την πραγματοποίηση στην πανέμορφη αργολική πρωτεύουσα της πρώτης ευρωπαϊκής συνόδου της ελληνικής προεδρίας, ο κ. Ρέππας ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, καλείται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει με μια "επίθεση φιλίας" τη μετατροπή της Συνόδου των Υπουργών Εργασίας, σε... ελληνική "Γένοβα"» (ΕΘΝΟΣ).

«ΣΚΙΑ» ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Θα συνεδριάσει (σ.σ. το συμβούλιο υπουργών Εργασίας) στο Ναύπλιο, στο μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Ξενία". Εγώ πιστεύω ότι και στο συμβούλιο υπουργών σαφώς θα υπάρχουν κάποιες εκδηλώσεις(!), όμως αυτές δε θα σκιάσουν το πραγματικό περιεχόμενο της διαδικασίας αυτής, δε θα στρέψουν το ενδιαφέρον αλλού. Και βεβαίως δε θα χαθεί για την Ελλάδα και για την πόλη του Ναυπλίου κυρίως η ευκαιρία αυτή η πανέμορφη πόλη να προβληθεί στον ευρωπαϊκό χώρο» (Κ. Σπυρόπουλος - υφυπουργός Εργασίας - ΦΛΑΣ).

ΘΕΑΤΗΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ: «Καλό είναι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας που ενίοτε μετατρέπεται σε "ζούγκλα" από τις αυθαιρεσίες και την εκτεταμένη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας» (Χρ. Πολυζωγόπουλος - πρόεδρος ΓΣΕΕ - ΒΗΜΑ).

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ... ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: «Θεωρώ καθήκον μου να υπερασπιστώ την πόλη μου και τον πολιτισμό της» (Ελσα Παπαδημητρίου - βουλευτής ΝΔ - ΦΛΑΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ