Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοταχώς για το δικό τους «Ναύπλιο»

Στις 24 του Γενάρη, στο άγαλμα του Βενιζέλου

Με ολοένα εντεινόμενους ρυθμούς οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης κινητοποιούνται για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 του Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Χτες και προχτές κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν περιοδείες στα μεγάλα εργοστάσια «Φίλκεραμ-Johnson» και «Κλιματεχνική» και έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους των δύο επιχειρήσεων. Η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα των στελεχών του ΠΑΜΕ να καταδικάσουν, με την αγωνιστική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 24 του Γενάρη και τη γενικότερη δραστηριοποίησή τους, την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου, ήταν κάτι παραπάνω από θετική, γεγονός που αντανακλά τις αλλαγές που συντελούνται στις διαθέσεις και στη στάση των εργαζομένων.

Οι εργάτες των δύο επιχειρήσεων έκαναν μια ουσιαστική συζήτηση με τα κλιμάκια του ΠΑΜΕ και δεν επικρότησαν απλώς την αγωνιστική τους πρόταση αντίστασης, αλλά προέτρεπαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ να εντείνουν τις προσπάθειές τους με οργάνωση και άλλων μαζικών κινητοποιήσεων ενάντια στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές κατά του Ιράκ, ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στον ευρωστρατό, στην ευρωαστυνομία, στους «τρομονόμους», στα μέτρα καταστολής της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικά.

Η συζήτηση κατέληξε με ομόθυμη συμφωνία ότι την Παρασκευή 24 του Γενάρη οι εργαζόμενοι των δύο επιχειρήσεων θα ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των άλλων εργαζομένων της πόλης για να γίνει μια καλή αρχή για την αγωνιστική αντιμετώπιση της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, για να μην περάσει η κυβερνητική δημαγωγία, να μην ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ.

Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του και με το διαφωτιστικό υλικό που κυκλοφορεί για το συλλαλητήριο, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για νέες κατακτήσεις. Να μπουν εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδια, να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα, απομονώνοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και προσπαθούν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους με την ταξική συναίνεση και τους κοινωνικούς διαλόγους της υποταγής.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν καθημερινά τα δείγματα της προετοιμαζόμενης μαζικής συμμετοχής του μαθητικού κινήματος στο συλλαλητήριο στις 24 του Γενάρη. Χτες βράδυ οι νυχτερινοί μαθητές του «Ευκλείδη» είχαν Γενική Συνέλευση με θέμα τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο. Σήμερα παρόμοιες συνελεύσεις πραγματοποιούν οι νυχτερινοί μαθητές του ΤΕΕ της Μοναστηρίου και οι μαθητές των ΤΕΕ Ευόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ