Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες

Κι όμως, οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Οι δυνατότητες για χωρίς όρια δράση μέσα στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης των κομμουνιστών. Δείκτης αδιάψευστος γι' αυτό η κυριακάτικη εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη». Πάνω από 17.000 φύλλα η κυκλοφορία του σε Αθήνα και Πειραιά. Και δε φτάσαμε παντού όπου μπορούσαμε να πάμε. Υπάρχουν πολλά περιθώρια. Είναι συμπέρασμα που βγήκε «αυθόρμητα» σαν μετρήσαμε το αποτέλεσμα. Αλλωστε, έχουμε πιάσει και πολύ μεγαλύτερους στόχους, αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, ζώντας καθημερινά την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ελπίζουν από τη δράση του ΚΚΕ. Μπορούν ν' αντλήσουν δύναμη απ' αυτήν για να τσακίσουν τη βαρβαρότητα. Και πρέπει να τους τη δίνουμε καθημερινά. Αλλωστε, η πολύμορφη πολιτική εξόρμηση του Κόμματος, η δουλιά διαρκείας με το λαό, προκειμένου να γίνει αποδέκτης-γνώστης των θέσεων του ΚΚΕ, με στόχο να συσπειρωθεί στον κοινωνικοπολιτικό αγώνα, για το Μέτωπο, πρέπει να εντείνεται καθημερινά. Με το «Ρ» στο χέρι και την Απόφαση της ΚΕ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η εξόρμηση των κομμουνιστών την Κυριακή στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου ήταν ένα μεγάλο βήμα γι' αυτό το σκοπό, αλλά δε φτάνουν μόνον αυτά τα βήματα. Χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τη συνέχεια.

Και πρώτ' απ' όλα να μπουν όλες οι δυνάμεις στη μάχη. Υπάρχουν τεράστιες εφεδρείες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Και η εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» της ερχόμενης Κυριακής μάς βάζει ακριβώς μπροστά σ' αυτό. Καλύτερη οργάνωση της δουλιάς, όλες οι δυνάμεις στη μάχη, για ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα, για ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφορία, για να συναντήσουμε ακόμη περισσότερες οικογένειες από τα λαϊκά στρώματα, να γίνει μια ακόμη αφετηρία ώστε να αναπτυχθούν πλατύτεροι δεσμοί, να εξασφαλιστεί σταθερή πολιτική σχέση μαζί τους, προκειμένου να ενταχθούν στους αγώνες που έρχονται. Να συμβάλουν στη συγκρότηση και ενεργητική συμμετοχή στις κοινωνικοπολιτικές συσπειρώσεις στα διάφορα μέτωπα πάλης. Στη συγκεκριμένη έκδοση της εφημερίδας θα υπάρχει ειδικό ένθετο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τις συνεργασίες, τις συσπειρώσεις, τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου.

Η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέσα για τη δημιουργία και ισχυροποίηση των δεσμών του ΚΚΕ με το λαό. Η προβολή και εκλαΐκευση των θέσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ, η αποκάλυψη των αντιλαϊκών επιλογών των κομμάτων του κατεστημένου, σε καθημερινή βάση περνάνε μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του Κόμματος, συμβάλλοντας έτσι και στην ιδεολογικοπολιτική ενημέρωση και στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στόχος της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος είναι και η προώθηση συσπειρώσεων και συμμαχιών, για να ενισχυθεί η κοινωνικοπολιτική δράση ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό, για τους αγώνες που έρχονται, ενόψει και της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Να δώσουμε λοιπόν αποφασιστικά όλες μας τις δυνάμεις για την προοπτική που χαράσσει η πολιτική εξόρμηση του Κόμματος. Για να κάνουμε την υπόθεση του Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία υπόθεση των μαζών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων το Μάη (2003-08-01 00:00:00.0)
Πολιτική εξόρμηση με πολλαπλούς στόχους (2003-01-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε με επιταχυνόμενους ρυθμούς (2003-01-17 00:00:00.0)
Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις (2003-01-14 00:00:00.0)
Λαϊκό Μέτωπο και "ναυαγοσώστες" (1999-08-14 00:00:00.0)
Με τη μάχη του "Ριζοσπάστη" ξεκινούν οι κομμουνιστές της Αθήνας (1995-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ