Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ
Διαψεύδει τα σχέδια για περιορισμό των διαδηλώσεων

Απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Τη δήλωση ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομοθετικά ή άλλα μέτρα για τον περιορισμό ή την απαγόρευση των διαδηλώσεων, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έκανε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ε. Μαλέσιος.

Για το θέμα είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος επικαλούμενος και σχετικά δημοσιεύματα όπως το προσχέδιο της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004 στο οποίο όχι μόνο περιορίζονταν οι διαδηλώσεις, αλλά επιτρέπονταν ακόμα και κατ' οίκον έρευνες.

Ο υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί σε ρυθμίσεις περιορισμού των διαδηλώσεων ούτε τώρα ούτε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση, τόνισε, έχει την ευθύνη για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων και έτσι τα μέτρα που θα πάρει θα αφορούν τη διακίνηση των επισήμων και των αθλητών και την ομαλή λειτουργία της πόλης. Ως παράδειγμα έφερε την είσοδο των σταδίων ή των αεροδρομίων, όπου θεώρησε μη φυσικό να γίνουν εκεί συγκεντρώσεις την ώρα των αγώνων ή της έλευσης των επισήμων.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι «σημειώνουμε την κατηγορηματική δήλωση του υφυπουργού ότι δε θα υπάρξουν περιορισμοί των διαδηλώσεων», αλλά επισήμανε ότι και στο παρελθόν έχουν δοθεί ανάλογες διαβεβαιώσεις που στη συνέχεια όμως αναιρέθηκαν. Είπε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης στον Μ. Χρυσοχοΐδη είχε ειπωθεί από τον υπουργό ότι υπάρχουν σχετικά σχέδια, αλλά όχι πολιτική απόφαση. Υπενθύμισε δε το προσχέδιο της Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004, σύμφωνα με το οποίο όχι μόνο περιορίζονταν το δικαίωμα των διαδηλώσεων, αλλά προβλέπονταν ακόμα και έρευνες σε σπίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ