Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ετοιμάζουν «υποδοχή» στη ΝΑΤΟική αρμάδα

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., σύσκεψη στην ΠΕΜΕΝ για το συντονισμό της δράσης για τη διοργάνωση κινητοποίησης

Από την προπέρσινη «υποδοχή» των ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων από τον λαό της Θεσσαλονίκης
Από την προπέρσινη «υποδοχή» των ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων από τον λαό της Θεσσαλονίκης
Σύσκεψη με αντικείμενο την αντίδραση του πειραϊκού λαού στην επίσκεψη - πρόκληση της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι του Πειραιά το διάστημα από 19 έως 24 του Φλεβάρη, διοργανώνουν σήμερα Τρίτη η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Επιτροπή Πειραιά της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 24). Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συντονισμός της δράσης για τη διοργάνωση κινητοποίησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των πολεμικών πλοίων της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στις κινήσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στα πλαίσια της πολεμικής προετοιμασίας που έχουν διατάξει οι Αμερικάνοι, που με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και σε ξέφραγο αμπέλι. Ετσι στον Πειραιά, το διάστημα 19-24 Φλεβάρη, θα καταπλεύσει η Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου του ΝΑΤΟ, που θα αποτελείται από 6 φρεγάτες και άλλα συνοδευτικά πλοία. Τα 6 κύρια πλοία θα δέσουν στην προβλήτα του ΟΛΠ (Εκθεσιακό Κέντρο Πειραιά), ενώ για τις 20 του Φλεβάρη έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Ανάλογη επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν ΝΑΤΟικά πλοία και στην Πάτρα. Το διάστημα 28 Φλεβάρη - 8 Μάρτη θα καταπλεύσει όλη η δύναμη, από 8 πλοία της μόνιμης ΝΑΤΟικής δύναμης ναρκαλιευτικών της Μεσογείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ