Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Οι υποστηρικτές του ιμπεριαλισμού

Πρόταση ψηφίσματος κατά του πολέμου στο Ιράκ που σχεδιάζουν να εξαπολύσουν οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κατέθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» Σπ. Χαλβατζής. Πρότεινε συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του «με τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ με οποιοδήποτε πρόσχημα, χωρίς ή με απόφαση του ΟΗΕ», να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση «να αποκλείσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις, μέσω της βάσης της Σούδας και των ναυτικών μονάδων που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο» και, τέλος, να καλέσει το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει μαζικά στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις της 15ης Φλεβάρη.

Αντίθετα, όμως, όλες οι άλλες παρατάξεις (Ντ. Μπακογιάννη, Χρ. Παπουτσή, Φ. Κουβέλη και Γ. Δημαρά), εξισώνοντας θύτες και θύματα, υιοθέτησαν ψήφισμα το οποίο, αφού αναφέρεται εκτενώς στο δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, ζητά από την κυβέρνηση του Ιράκ «να σταματήσει πάραυτα τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να σεβαστεί τα αλλεπάλληλα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να αφοπλιστεί πλήρως και πειστικά στους τομείς που τα ψηφίσματα αυτά προσδιορίζουν». Ταυτόχρονα, καλεί τις ΗΠΑ να... «αυτοσυγκρατηθούν» και «να δράσουν μόνο κατόπιν νεωτέρας συγκεκριμένης αποφάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας»(!)

Οσο για την 15 Φλεβάρη; Το Δημοτικό Συμβούλιο «συμπαρίσταται στις φιλειρηνικές εκδηλώσεις», αλλά... «μέσα στο φιλειρηνικό, αλλά και σφαιρικό, πλαίσιο αρχών του σημερινού ψηφίσματος». Ετσι, για να μη μένει καμιά αμφιβολία ότι αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι η υποστήριξη του ιμπεριαλισμού...


Κ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ