Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ...ΚΛΗΤΗΡΑ: «Στο μεταξύ, όμως, διαπιστώθηκε πως η έμμεση αλλά σαφής στήριξη που παρείχε κατά τις περιοδείες του ο Γιώργος Παπανδρέου προς την Ουάσιγκτον - τονίζοντας πως μόνος τρόπος αποφυγής του πολέμου είναι η συμμόρφωση του Σαντάμ - δεν «κεφαλαιοποιήθηκε» προς όφελος είτε της Αθήνας είτε της Προεδρίας. Αντιθέτως, παρά τις 48ωρες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Αμερικανών και Προεδρίας στην Αθήνα, οι κ.κ. Μπους και Πάουελ αρνήθηκαν να δώσουν ραντεβού είτε στον προεδρεύοντα, Κώστα Σημίτη, είτε στον Γιώργο Παπανδρέου... Την ίδια στιγμή (...) η Αγκυρα συνέδεσε ευθέως τη στήριξη που θα παράσχει στους Αμερικανούς με τη στήριξή τους στο θέμα της Κύπρου - κάτι που δεν είναι καθόλου προς όφελος είτε της Αθήνας είτε της Λευκωσίας. Τα παραπάνω στοιχεία έχουν προσανατολίσει την κυβέρνηση σε μια... αλλαγή ρότας... Συγκεκριμένα, κρατούσα άποψη πλέον είναι ότι η επισημοποίηση, σε επίπεδο κορυφής, των διαφωνιών μεταξύ των Ευρωπαίων δεν είναι κάτι τόσο επιβλαβές... Θα έχει, όμως, ένα όφελος - ότι η Προεδρία θα φανεί να ασκεί το ρόλο της, ξεφεύγοντας από την ανυπαρξία και το ρόλο του... κλητήρα, όπως λέγεται χαρακτηριστικά». (Ειρήνη Καρανασοπούλου -ΝΕΑ)

ΝΑΤΟΪΚΑ "ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ"...: «Στην 39η Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κυριάρχησαν οι διαφωνίες και οι αψιμαχίες, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία αυτής της διάσκεψης. Από την αρχή της συνόδου κιόλας τα χαρακώματα ήταν ξεκάθαρα: από τη μια οι υποστηρικτές ενός πολέμου κατά του Ιράκ και από την άλλη οι αντίπαλοί του. Και οι μεν και οι δε διεκδίκησαν την πρόθεση να κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο». (Από το σχόλιο της ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΛΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

... ΚΑΙ "ΚΡΙΣΗ". «Τη χειρότερη κρίση του περνάει σήμερα το ΝΑΤΟ, από τότε που ιδρύθηκε, δημιουργώντας φόβους για τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή του. Οργή. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει το συναίσθημα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ αυτήν την ώρα. Εξοργισμένες είναι οι ΗΠΑ με την από τριών εβδομάδων "ανταρσία" της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου που μπλοκάρουν, μέσω διαδικασιών στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, την ικανοποίηση του αμερικανικού αιτήματος για αποστολή δυνάμεων στην Τουρκία για το ενδεχόμενο πολέμου εναντίον του Ιράκ» (Αμαλία Νεγρεπόντη -ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σηματοδοτεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (2015-12-05 00:00:00.0)
«ΗΠΑ - ΝΑΤΟ να ξεκουμπιστούν από τη Σούδα» (2013-08-10 00:00:00.0)
Καυγάς για τα οικονομικά με γενικότερες προεκτάσεις (2013-05-02 00:00:00.0)
Ελιγμοί Σαρκοζί στις ΗΠΑ (2007-11-08 00:00:00.0)
Το έγκλημα μπορεί να αποφευχθεί (2003-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ