Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικές αντιπαραθέσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε βήμα αποκαλυπτικών αντιπαραθέσεων, μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας - Γερμανίας, μετατράπηκε η διεθνής σύνοδος για την Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μόναχο. Αποκαλυπτικοί, τόσο για την ένταση των αντιθέσεων, όσο και για το αληθινό περιεχόμενό τους. Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα αποσπάσματα των ομιλιών των υπουργών Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ και της Γαλλίας, Μισέλ Αγιό Μαρί, που μεταδίδονται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Είπε ο πρώτος: «Μεγάλος αριθμός κρατών έχει εκδηλώσει την πρόθεση να συνταχθεί στο πλευρό μας, σε μια συμμαχία πρόθυμων... στην πιο σημαντική συμμαχία της Ιστορίας. Υφίστανται περισσότερες διαφορές μεταξύ Ευρωπαίων απ' ό,τι μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ». Και, βέβαια, δεν παράλειψε να σημειώσει πόσο λάθος κάνουν οι χώρες «που ανησυχούν περισσότερο εξαιτίας των ΗΠΑ, παρά λόγω των κρατών - τρομοκρατών», συμβουλεύοντας τη Γαλλία και τη Γερμανία, να προσέξουν γιατί θα απομονωθούν...

Στα παραπάνω απάντησε η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, η οποία, αφού σημείωσε ειρωνικά ότι «θα πρέπει να εντάξουμε το jetlag (σ.σ. "διανοητικό κενό", που συχνά ταλαιπωρεί τους επιβάτες, λόγω διαφοράς ώρας, μετά από μια υπερπόντια πτήση) στις ουσίες που ντοπάρουν», τόνισε: «Η ιδιότητα του συμμάχου συνεπάγεται διάλογο και αλληλοσεβασμό μεταξύ εταίρων και καλό θα είναι να αποφεύγονται οι μη τεκμηριωμένες κατηγορίες, οι δόλιες και ψευδείς εκτιμήσεις. Σύμμαχος δε σημαίνει "η δική μου ιδέα είναι η καλή και όποιος δε συμφωνεί εξαιρείται"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ