Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στα χέρια των λαών η υπόθεση της ειρήνης

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μόνο οι λαοί μπορούν να εμποδίσουν τον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου χτες το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, για να του εκθέσει τις απόψεις του ΚΚΕ για τον επικείμενο πόλεμο. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τον ελληνικό λαό να γεμίσει τους δρόμους και τις πλατείες κάθε πόλης με αντιπολεμικές εκδηλώσεις. Στις δηλώσεις της υπογράμμισε επίσης, την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ, όχι μόνο για τις «αντιστάσεις» των ισχυρών ευρωπαϊκών δυνάμεων που διαρκώς συρρικνώνονται, αλλά και για τη σαφέστατη ανάμειξη της ελληνικής κυβέρνησης στον εγκληματικό πόλεμο κατά του Ιράκ, με τη διευκόλυνση των Αμερικανών, κυρίως μέσω της βάσης της Σούδας. Ολόκληρη η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα έχει ως εξής:

«Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκθέσουμε τις απόψεις μας για τη διεθνή κατάσταση, για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ και τις επικείμενες επίσης συνέπειες στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Κατά τη γνώμη μας, αυτό που χρειαζόταν σήμερα ήταν η παγκόσμια γενική πολιτική απομόνωση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και όσων χωρών συναινούν σ' αυτόν τον άγριο και βρώμικο πόλεμο. Δε μας εφησυχάζουν καθόλου οι όποιες αντιστάσεις προβάλλουν η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Βλέπουμε σιγά σιγά να "γλιστράνε" προς ένα συμβιβασμό, τον οποίο απευχόμαστε, γιατί πραγματικά, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μείνουν μόνες τους, ίσως δεν είναι τόσο εύκολο να εξαπολύσουν αυτόν τον πόλεμο. Γι' αυτό εμείς θεωρούμε, ότι η υπόθεση της ειρήνης βρίσκεται κυρίως στα χέρια των λαών, κυριολεκτικά, της Γης, των λαών της Ευρώπης, του ελληνικού λαού, που πρέπει τις επόμενες μέρες και για το επόμενο διάστημα να γεμίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες με κόσμο. Να ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις, να μη "γλιστρήσουν" την τελευταία στιγμή, και εγκαταλείψουν και αυτές τις όποιες αντιστάσεις έχουν εκφράσει ως τώρα.

Πάνω απ' όλα, θέλουμε να εκφράσουμε τη ριζική αντίθεσή μας με την κυβερνητική πολιτική. Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά ότι, όταν μπροστά της μπαίνει κάποιο δίλημμα, πάντα ενδιαφέρεται να αποδείξει τη φιλοαμερικανική στάση, τη στάση της να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με τις διευκολύνσεις, και με τη γνωστή σε όλους μας βάση της Σούδας. Απαιτούμε πραγματικά από την ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει άλλη στάση. Αν θέλει. Εκτός αν δε θέλει...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ