Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ξεδιπλώνεται η αντίθεση στη δημιουργία ΝΑΤΟικού λιμανιού

Καθημερινά, ο ένας μετά τον άλλο οι φορείς της Καβάλας τάσσονται ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικού λιμανιού στον κόλπο των Ελευθερών, στη Νέα Πέραμο. Καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει σε στρατιωτικό ορμητήριο την περιοχή τους αλλά και την προσπάθεια των μηχανισμών της να κρατήσουν μυστική τη διαδικασία προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων.

Χτες βράδυ αναμενόταν να συνεδριάσουν ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Συνεταιρισμός Ελευθερών προκειμένου μέσα από μαζικές διαδικασίες να εκφραστεί η αντίθεση των αγροτών της περιοχής. Στο μεταξύ, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου Καβάλας, με απόφασή του, τάσσεται στο πλευρό των φορέων που μέχρι στιγμής εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης και των υπερατλαντικών «συμμάχων» της και απαιτούν να σταματήσει κάθε διαδικασία για την εγκατάσταση και λειτουργία ΝΑΤΟικού λιμανιού. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις θέσεις των κυβερνητικών στελεχών που προβάλλουν το έργο ως αναπτυξιακό, σημειώνει πως κανένα στρατιωτικό έργο τέτοιας μορφής δεν είναι αναπτυξιακό. Γι' αυτό δηλώνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής σε καμία περίπτωση δε θα συναινέσουν στην κατασκευή ενός τέτοιου έργου, που θα μπορούσε κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο σημαντικότερο αγαθό που λέγεται ειρήνη.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου Καβάλας αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η μέχρι τώρα εμπειρία από τη χρησιμοποίηση ελληνικού εδάφους από τις "ειρηνευτικές" ΝΑΤΟικές δυνάμεις, σε άλλες περιοχές της χώρας μας, μας βάζει σε υποψία ότι η περιοχή μας θα μετατραπεί σε "απαγορευμένη ζώνη".

Το συγκεκριμένο έργο, κατά γενική ομολογία των τοπικών αρχών, προωθήθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Ενα βάσιμο ερώτημα που μας βάζει σε σκέψεις και μας δημιουργεί σοβαρότατες ανησυχίες είναι ότι, αν το έργο αυτό ήταν χρήσιμο και αναπτυξιακό για τον τόπο μας, τότε θα διαφημιζόταν από όλους τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς, με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους. Ενα μη αναπτυξιακό και βλαβερό έργο για την κοινωνία, δυστυχώς προωθείται πάντα όπως το συγκεκριμένο, με σκοπό την πρόληψη των αντιδράσεων των πολιτών. Θα αγωνιστούμε ενάντια στο ΝΑΤΟικό αυτό σχεδιασμό».

Μάλιστα καλεί το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευθερών να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη θέληση της πλειοψηφίας των δημοτών και να αρνηθούν να δώσουν έγκριση για την υλοποίηση του έργου. «Θέλουμε τη δημοτική αρχή να μπει μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή αυτών των σχεδιασμών», σημειώνει. Επίσης, καλεί όλους τους φορείς του νομού να εναντιωθούν στο έργο και να στηρίξουν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ