Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική παραβίαση ακαδημαϊκού ασύλου

Ασφαλίτες «μπούκαραν» στα ΤΕΙ Χανίων και πήραν 15χρονο εργαζόμενο εκεί, στην Ασφάλεια, για ανακρίσεις, ενώ προκάλεσαν τους σπουδαστές

ΧΑΝΙΑ (Ανταπόκριση Λ. Πίττακα).--

Παράνομα και προκλητικά, άντρες της Γενικής Ασφάλειας Χανίων, χτες, προχώρησαν σε παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου στο Παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης. Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι στις 2.30μ.μ., «μπούκαραν», στην κυριολεξία, μέσα στο κτίριο και, παρουσία πολλών σπουδαστών, ζήτησαν με βίαιο τρόπο από 15χρονο που εργάζεται στην τραπεζαρία του Ιδρύματος, να τους ακολουθήσει στο Τμήμα, χωρίς καν να ενημερώσουν για το λόγο.

Σπουδαστές και μέλη της Πανσπουδαστικής, που βρίσκονταν στο χώρο αντέδρασαν άμεσα, ζητώντας να αφήσουν ελεύθερο το νεαρό εργαζόμενο και να απομακρυνθούν από το χώρο, γιατί παραβιάζεται το άσυλο. Οι άνδρες της Ασφάλειας, όμως, με άσκημο τρόπο, απαίτησαν από τους σπουδαστές να μην ανακατεύονται. Ενώ πρόβαλαν πως, δήθεν, δεν πρόκειται για παραβίαση ασύλου, ισχυριζόμενοι ότι ο νεαρός δεν είναι σπουδαστής αλλά εργάζεται εκεί. Μάλιστα, όταν οι σπουδαστές αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς αυτούς και απαίτησαν την απομάκρυνσή τους από το χώρο των ΤΕΙ, οι 4 ασφαλίτες δε δίστασαν να τους βρίσουν με χυδαίες εκφράσεις...

Τελικά, και κατά πληροφορίες μας, ο ανήλικος νέος οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας, χωρίς την παρουσία των γονέων του ή κάποιου δικηγόρου όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι η προσαγωγή του έγινε κατόπιν «καταγγελιών» στην Ασφάλεια για ανάμειξη του νεαρού σε κλοπή πλαστικού εξαρτήματος δικύκλου. Ο νεαρός τελικά κρίθηκε αθώος, αφού αποδείχτηκε ότι δεν είχε σχέση και αφέθηκε ελεύθερος.

Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι, ο νεαρός που σύρθηκε στην Ασφάλεια, είναι ένας από τους νεαρούς που, λίγο καιρό πριν, μαζί με άλλους συνομηλίκους του είχε κατηγορηθεί και συλληφθεί, για, δήθεν, ξυλοδαρμό Αμερικάνων ναυτών στο λιμάνι των Χανίων, που προκαλούσαν και απειλούσαν κατοίκους της πόλης. Κι αυτό, η σύλληψη των νεαρών, τότε, είχε γίνει μετά από απαίτηση των ίδιων των Αμερικανών...

Σοβαρή ένδειξη για το ότι η σύλληψη αυτή, του συγκεκριμένου ατόμου, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός και δεν είναι τυχαία, αποτελεί και η συμπεριφορά των αξιωματικών που τον ανακρίνανε. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, «πονηρά», καλούσαν τον νεολαίο να μη φοβάται και ότι δεν πρόκειται να κατηγορηθεί για το δικαστήριο που εκκρεμεί σε βάρος του, για επίθεση σε βάρος των Αμερικανών ναυτών!

Καταγγελία ΠΚΣ

Με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του ΤΕΙ Χανίων καταγγέλλουν την προκλητική παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου από την ασφάλεια Χανίων, η οποία - όπως αναφέρουν - θύμισε άλλους καιρούς, «πέτρινες εποχές». Οι σπουδαστές στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «το γεγονός αυτό έλαβε χώρα 2 μέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις για το νομοσχέδιο που αφορά στο άσυλο της Εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου». Και, σημειώνουν, με αυτές τις μεθόδους γίνονται ξεκάθαρες οι προθέσεις της κυβέρνησης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν: «Μήπως είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο που συνελήφθη, φέρεται να είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με αμερικανοΝΑΤΟικούς φαντάρους, λίγο καιρό πριν, με αποτέλεσμα να αθωωθούν οι Αμερικανοί και το θύμα να μετατραπεί σε θύτη; Κάνοντας, έτσι, πράξη την "ουσία" του νομοσχεδίου για την ετεροδικία που ήρθε στη Βουλή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ