Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί αξιών...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΣΕ ΑΥΤΗ την κυβέρνηση το μόνο που ξέρουν είναι να μιλάνε και καθόλου δεν εκτιμούν την αξία της σιωπής. Χτες μίλησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (και κατ' επέκταση ο πρωθυπουργός), ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση.

Οταν χάνεται το τρίτο κατά σειρά επανδρωμένο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ μέσα σε δύο χρόνια και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 14, οι προαναφερθείσες δηλώσεις είναι πολλές. Παρά πολλές...

ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ είναι ο χαρακτηρισμός «αντιπολεμικός συνασπισμός», που ακούσαμε για το βέτο Γαλλίας, Βελγίου και Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. Είπαμε η επιθετικότητα των ΗΠΑ είναι όντως εκτός ορίων, αλλά αυτό δεν αθωώνει κανέναν. Ούτε του προσδίδει αντιπολεμικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Πολύ περισσότερο όταν πρόσφατα έχει αποδείξει το φιλοπόλεμο χαρακτήρα του και, μάλιστα, στη γειτονιά μας.

Το αντιπολεμικό μαζικό κίνημα που εκφράζεται όπως και όσο μπορεί σε όλο τον πλανήτη, ναι, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε «αντιπολεμικό». Και μόνον έτσι μπορεί να σταματήσει τόσο αυτός όσο και οι επερχόμενοι πόλεμοι.

ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ κόντρες δεν μπορούμε να πούμε, το ευχαριστηθήκαμε χτες στη Βουλή. Και μιλάμε, για πρωτοκλασάτες κόντρες. Ο Απόστολος Κακλαμάνης διαπληκτίστηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με αφορμή τον πόσο χρόνο θα μιλήσει ο επίτιμος κι όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής αυτή η κόντρα κρατάει ...9 χρόνια.

Κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πήγε πίσω βέβαια, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΝ ως «δικηγόρο μεγάλων συμφερόντων». Μάλλον, θα 'χει δίκιο ο υπουργός Πολιτισμού, μια και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα.

Πάντως στη χτεσινή συνεδρίαση μπορέσαμε να θαυμάσουμε την... ακράδαντη πίστη στο Σύνταγμα των δυο παραβρισκομένων υπουργών, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Κώστα Σκανδαλίδη!


Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο που θα το ξαναγράψουμε: Η κυβέρνηση διακρίνεται από μια ...επιλεκτική συνταγματική πίστη τα τελευταία χρόνια. Οταν παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα οι δυνάμεις των ΗΠΑ πέρναγαν από την Ελλάδα προς τη Γιουγκοσλαβία, σφύριζαν αδιάφορα.

Το ίδιο γίνεται και τώρα, που η χώρα μετέχει και διευκολύνει τις πολεμικές προετοιμασίες ενάντια στο Ιράκ...

Και, τέλος πάντων, πίστη στο Σύνταγμα και μετατροπή της Βουλής σε χώρο υποχρεωτικής έγκρισης κανόνων της ΕΕ δε συμβιβάζονται. Ας το καταλάβουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ