Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΙ

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: «Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπαρατεθούν με τους Γάλλους, τους Γερμανούς, πιθανότατα δε με τους Ρώσους και τους Κινέζους, οι οποίοι δεν θεωρούν αναπόφευκτο τον πόλεμο. Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι επιθεωρητές Χανς Μπλιξ και Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι θα καταθέσουν τη δεύτερη και τελευταία έκθεσή τους για το οπλοστάσιο του Ιράκ, για το περιεχόμενο της οποίας ελάχιστα έχουν διαρρεύσει. Εικάζεται όμως ότι θα τηρεί αποστάσεις ασφαλείας από όσους θα ήθελαν να την εκμεταλλευτούν ποικιλοτρόπως» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΡΑΪΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: «Στη Νέα Υόρκη ταξίδεψε προχθές η Κοντολίζα Ράις, η σύμβουλος του προέδρου Μπους σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ. Σκοπός της ήταν η έκθεση του κ. Μπλιξ στο Συμβούλιο Ασφαλείας αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή, να βρίσκεται πιο κοντά στις αμερικανικές θέσεις. Να πει δηλαδή ότι το Ιράκ δεν ματαίωσε, ως όφειλε, τα προγράμματα ανάπτυξης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων...» (ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ - ΒΗΜΑ).

«ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ»: «Πρέπει να πούμε στους Γάλλους, στους Ρώσους και τους Κινέζους ότι θα κάνουμε μια παύση τεσσάρων εβδομάδων για να δώσουμε στον Σαντάμ μια τελευταία ευκαιρία να υπακούσει στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό - υπό τον όρον να συμφωνήσουν τώρα ότι αν ο Σαντάμ δεν υπακούσει, θα υπερψηφίσουν απόφαση του ΟΗΕ που θα επιτρέπει τη χρήση βίας» (Τ. Φρίντμαν ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΝΕΑ).

ΦΩΝΗ ΛΑΩΝ: «Ποτέ άλλοτε δεν ξεσηκώθηκαν τόσο πολλοί άνθρωποι μέσα σε μία και μοναδική ημέρα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια επικείμενη εκστρατεία. Περισσότερες από 350 πόλεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη θα φιλοξενήσουν διαδηλωτές οι οποίοι θα απαιτήσουν ειρηνική λύση στο θέμα του Ιράκ, βροντοφωνάζοντας σε όλες τις γλώσσες το κοινό σύνθημα "σταματήστε τον πόλεμο"» (ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ