Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Στο πόδι η Θεσσαλονίκη

Με λάβαρο την πίστη πως μόνον οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την απόφασή τους να ματοκυλήσουν και πάλι το λαό του Ιράκ, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να δώσουν μαζικά το «παρών» στην αυριανή μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση της ΕΔΥΕΘ και της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο μεταξύ, καθημερινά στις γειτονιές και στους χώρους δουλιάς, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και εξορμήσεις ενημέρωσης και καταδίκης του προετοιμαζόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μέλη της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», της ΕΔΥΕΘ, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη (ΝΔΕ), του ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν περιοδείες και καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, να συμμετάσχουν μαζικά στην αντιπολεμική διαδήλωση. Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν πικετοφορίες με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης Τούμπας, Τριανδρίας, Αμπελοκήπων. Αύριο, Σάββατο, τα μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιούν μαζική εξόρμηση ενημέρωσης στο κέντρο της πόλης, για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 12 μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Την Κυριακή η ΝΔΕ προγραμματίζει συναυλία στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι αντιδράσεις των φορέων στον επικείμενο πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Παύλου με ομόφωνο ψήφισμά του καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους. Επίσης, εκφράζει την ομόθυμη αντίθεση των δημοτών του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας στη νέα ληστρική επιδρομή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, με ή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην παράσχει οποιαδήποτε διευκόλυνση, να μην εμπλακεί στον επικείμενο πόλεμο.

Η ΦΕΑΠΘ, 12 φοιτητικοί σύλλογοι και δύο σπουδαστικοί σύλλογοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΣΔΟ, ΣΕΥΠ) δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (ΤΕΕ/ΤΚΜ) καλεί σε συμμετοχή στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις και εκφράζει την αντίθεσή του στον «πόλεμο, που θα διεξαχθεί για τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής, σπέρνοντας το θάνατο και ολοκληρώνοντας την καταστροφή μιας χώρας, η οποία την τελευταία δεκαετία δοκιμάζεται σκληρά από το εμπάργκο και τις αεροπορικές επιδρομές».

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του, σημειώνει πως «όταν τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν κοντά μας με τεράστιες και πολυδάπανες πολεμικές προετοιμασίες, η ανθρωπότητα πρέπει να αντιδράσει».

Το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις και εκφράζει την αντίθεσή του στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ, επισημαίνοντας ότι «η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί με κανέναν τρόπο στον πόλεμο αυτό με οποιοδήποτε πρόσχημα».

Στάσεις εργασίας

Στο μεταξύ, σήμερα από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας και αντιπολεμικές εκδηλώσεις στους χώρους δουλιάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η απόφαση πάρθηκε από τις διοικήσεις του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ μετά από πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό δίωρη στάση θα κάνουν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Στις 11 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου θα συναντηθούν οι διοικήσεις των σωματείων και στη συνέχεια συγκροτημένα με πορεία θα κατευθυνθούν στο αμερικανικό προξενείο, όπου θα επιδώσουν τα ψηφίσματα καταδίκης του πολέμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη (2023-11-14 00:00:00.0)
Πλατιά η απήχηση για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2003-02-13 00:00:00.0)
Η θέση του καθένα είναι στην ολονύχτια διαμαρτυρία (2001-12-12 00:00:00.0)
Να βάλουμε φρένο στον πόλεμο (2001-11-03 00:00:00.0)
Μακριά από το βρώμικο πόλεμο το αεροδρόμιο (2001-10-25 00:00:00.0)
Ευρύτατη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της επόμενης Τρίτης (2001-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ