Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους τα χρωστάνε ακόμα...

Η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις σε μηχανήματα αποχιονισμού και διάνοιξης δρόμων, που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι νομαρχίες. Αρκετές φορές στο παρελθόν οι ελλείψεις αυτές αναπληρώνονταν με τη μίσθωση μηχανημάτων από ιδιώτες κι έτσι μπορούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανταποκρινόταν, κάπως, στις υποχρεώσεις της.

Τούτη τη φορά, όμως, δύσκολα οι δήμοι και οι νομαρχίες θα βρουν ιδιώτες πρόθυμους να δώσουν τα μηχανήματά τους. Κι αυτό γιατί πολλοί απ' αυτούς τα είχαν δώσει για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας του περσινού χειμώνα κι ακόμα δεν πληρώθηκαν γι' αυτό. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε χρήματα από τα ΠΣΕΑ στις νομαρχίες για να πληρώσουν τους ιδιώτες, αλλά - όπως το συνηθίζει - δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

Η Αυτοδιοίκηση, λοιπόν, παρακαλάει τους ιδιώτες να προσφέρουν τα μηχανήματά τους, εκείνοι απαντούν «επί τη παλάμη...», αυτή ανταπαντά «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και, τελικά, την πληρώνουν, όπως πάντα, οι πολίτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ