Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο... ανθρωπιστικός πόλεμος

Μπορεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 1,5 εκατομμύριο οι νεκροί Ιρακινοί, λόγω του 12ετούς εμπάργκο και των συχνών πυκνών αεροπορικών βομβαρδισμών. Μπορεί ένα στα τέσσερα παιδιά να πάσχει από χρόνιο υποσιτισμό, ενώ το 50% των εγκύων γυναικών να έχει αναιμία, λόγω έλλειψης σιδήρου. Μπορεί, σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, ένας νέος πόλεμος να σημάνει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, αρκετά εκατομμύρια άστεγους, πρόσφυγες και πεινασμένους, μαζικές επιδημίες ασθενειών, κλπ., κλπ.

Ολ' αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα για τις ηγεσίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Κι όχι μόνον αυτό. Διαθέτουν και το απύθμενο θράσος να διαλαλούν από τώρα το... ανθρωπιστικό μέρος του επαπειλούμενου πολέμου. «Από την πρώτη ημέρα του πολέμου, ο αμερικανικός στρατός θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών του ιρακινού λαού. Θα μοιράζει τρόφιμα, φάρμακα και νερό στους Ιρακινούς πολίτες. Μάλιστα, η αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων από τα συγκεκριμένα αγαθά, τα οποία αποστέλλονται από την Ουάσιγκτον, έχει, ήδη, αρχίσει».

Αυτά είπε ο στρατηγός Τόμι Φρανκς, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο, μιλώντας στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Να 'στε σίγουροι ότι θα έχουν προγραμματίσει και τα σχετικά τηλεοπτικά σόου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ