Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Αντιπολεμικό μήνυμα θα διαβαστεί στα θέατρα

Ανακοίνωση, με σκοπό να διαβαστεί, σήμερα, στα θέατρα ενώπιον του κοινού, εξέδωσε το ΔΣ του ΣΕΗ στην τελευταία του συνεδρίαση, ενώ αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει σε όλες τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν για την αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Χτες η Σερβία και το Αφγανιστάν. Σήμερα το Ιράκ. Αύριο; Ποιος θα σταματήσει επιτέλους αυτούς τους πειρατές, που - με διάφορα κάθε φορά προσχήματα - σκοτώνουν ανθρώπους, ισοπεδώνουν πόλεις, τρομοκρατούν την Ανθρωπότητα και ασελγούν κατά του Πολιτισμού;

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να... «σώζουν» τους λαούς σκοτώνοντάς τους; Ποιος τους διόρισε «προστάτες» της παγκόσμιας ειρήνης, αυτούς τους αιμοσταγείς πολεμοκάπηλους, αυτούς τους απολίτιστους γκάνγκστερ που δολοφονούν αμάχους για μια χούφτα δολάρια;

Τους διόρισε η συνενοχή κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, η ανοχή κάποιων άλλων, ο φόβος, η αδιαφορία, ο ραγιαδισμός όσων έχασαν την πίστη τους στη δύναμη των λαών.

Αυτή τη δύναμη οφείλουμε να ξαναβρούμε. Η ιστορία και ο πολιτισμός, η εθνική κληρονομιά, τα μνημεία, το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, το αύριο των παιδιών είναι αξίες για τις οποίες έχει νόημα ο αγώνας, οι θυσίες, το όραμα.

Καλούμε τους Ελληνες ηθοποιούς να σταθούμε και πάλι μπροστά και να συμβάλλουμε στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Καλούμε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους -γραμμάτων, τεχνών και επιστημών - αλλά και όλους τους εργαζόμενους, όπου κι αν ανήκουν, να ξεσηκωθούν κι όλοι μαζί, σε παλλαϊκή πανστρατιά, να βροντοφωνάξουμε καθαρά και αποφασιστικά: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΦΟΠΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΝΑΤΟ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ