Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Δ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Στα Προπύλαια «συν γυναιξί και τέκνοις»

Τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ, στον Ασπρόπυργο, επισκέφθηκε κλιμάκιο της καθοδήγησης του ΚΚΕ

Μήνυμα για γενικό ξεσηκωμό απηύθυνε χτες στους εργαζόμενους των «Ελληνικών Πετρελαίων» το μέλος του ΠΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ Δ. Γόντικας, επικεφαλής κλιμακίου το Κόμματος που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο. Καλώντας τους εργαζόμενους να παραβρεθούν «συν γυναιξί και τέκνοις» στο αυριανό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ο Δ. Γόντικας είχε την ευκαιρία να μιλήσει εκτενώς με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, να απαντήσει στα ερωτήματά τους και να ξεσκεπάσει τους λόγους της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο Ιράκ.

«Δε θα περιοριστούν μόνο στην Ιράκ - σημείωσε το μέλος του ΠΓ - αλλά οι επιθέσεις θα είναι αλυσιδωτές. Πρέπει να ξεσηκωθούμε, και δεν μπορούμε να έχουμε ειρήνη αν δε στραφούμε ενάντια στις δυνάμεις που προκαλούν και στηρίζουν τον πόλεμο. Ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι πηγή νέων δεινών για όλους τους λαούς και οι επιπτώσεις θα είναι σε όλους τους τομείς». Σε ό,τι αφορά τα αίτια του πολέμου, ο Δ. Γόντικας, ανέφερε ότι αυτός δε γίνεται για την πάταξη της τρομοκρατίας, όπως ισχυρίζονται, αλλά για να βάλουν στο χέρι τα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας.

Αναφορικά με τις... αντιδράσεις των Γαλλογερμανών σημείωσε ότι αυτές υπάρχουν για τα συμφέροντα των δικών τους πολυεθνικών επιχειρήσεων και όχι γιατί οι χώρες αυτές είναι κατά του πολέμου. «Αλλωστε, γίνεται προσπάθεια να τα βρούνε - σημείωσε χαρακτηριστικά - ώστε να πάνε μαζί στον πόλεμο». Ο Δ. Γόντικας επισήμανε στους εργαζόμενους και τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παράσχει σημαντική βοήθεια στους Αμερικανούς με τη χρησιμοποίηση της βάσης στη Σούδα, αλλά και τον εναέριο χώρο. «Πρέπει να αντισταθούμε στη χρησιμοποίηση των βάσεων - σημείωσε - διότι αυτές προσφέρουν σοβαρές υπηρεσίες στους ιμπεριαλιστές».

Παράλληλα με τον πόλεμο στο Ιράκ, όπως είπε ο Δ. Γόντικας, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο πόλεμος κατά των εργαζομένων. Σημείωσε ότι στις 20 του Μάρτη, κατά την άτυπη σύνοδο της ΕΕ, τίθεται θέμα από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία να παρθούν μέτρα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, κάτι που σημαίνει παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Για αυτό, σημείωσε, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συσπειρωθούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, δημιουργώντας ένα παλλαϊκό μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ