Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, αγώνας με διάρκεια

Περιοδεία, χτες, σε γραφεία του ΟΤΕ στα Κάτω Πατήσια

Με ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις, υποδέχτηκαν χτες το Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΟΤΕ στα Κάτω Πατήσια. Ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευσε εκεί στο πλαίσιο της διαρκούς πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ κι απηύθυνε ένα πλατύ αγωνιστικό, αντιπολεμικό κάλεσμα στους εργαζόμενους.

Η πρώτη του στάση ήταν στους τεχνίτες δικτύου. Στη συζήτηση, σύντομα και ξεκάθαρα, τέθηκε το θέμα του πολέμου, οι πραγματικές αιτίες και οι συνέπειές του, οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και η ανάγκη μαζικής αντίστασης του λαού. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους πρόσθεσαν ότι δεν είναι μόνο ο πόλεμος που απειλεί το «μέλλον των παιδιών μας», αλλά είναι και η Παιδεία που ιδιωτικοποιείται και διαλύεται, η Υγεία, οι κοινωνικές παροχές που συρρικνώνονται.

Στο αυριανό παλλαϊκό ραντεβού στα Προπύλαια, κάλεσε ο Σπ. Χαλβατζής και τους εργαζόμενους στα γραφεία, στο δεύτερο σταθμό της περιοδείας του. «Σε όλους τους πολέμους την πληρώνουν τελικά οι λαοί, όχι μόνο με τη θυσία των παιδιών τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής «αλλά και με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας» και ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα των δυο σχεδίων προϋπολογισμού που πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, ένα για την περίπτωση που δε γίνει πόλεμος κι ένα για την περίπτωση που γίνει, οπότε περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών κ.τ.λ. Επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η χώρα μας έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο, με ελληνική φρεγάτα να βρίσκεται ήδη στον Περσικό Κόλπο και τη βάση της Σούδας να φιλοξενεί πλοία που θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις.

Η συζήτηση, μετά από ερωτήματα των εργαζομένων επεκτάθηκε και στο ξεπούλημα του ΟΤΕ και τις συνέπειες που έχει αυτό και στους εργαζόμενους, στην καταπάτηση κάθε έννοιας «δημόσιου αγαθού», με σκοπό την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και το κάλεσμα αγώνα ενάντια στον πόλεμο, διευρύνθηκε σε κάλεσμα αγώνα με διάρκεια, «για να κατακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ