Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΜΕΡΑΣ

ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ οι εισβολείς ιμπεριαλιστές παριστάνουν «πως δεν καταλαβαίνουν», για το έγκλημα που διέπραξαν βομβαρδίζοντας μια αγορά της Βαγδάτης μέρα μεσημέρι και δημιουργώντας δεκάδες θύματα αθώων αμάχων.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ σε όλα τα μέτωπα της διαδρομής προς τη Βαγδάτη. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι εισβολείς συναντούν παντού σθεναρή αντίσταση. Κατά τ' άλλα οι πληροφορίες από τα πολλά μέτωπα περιέχουν τη δεδομένη σχετικότητα, που ενέχουν οι ειδήσεις σε καιρό πολέμου.

ΑΝΕΛΕΗΤΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ σε όλες σχεδόν τις πόλεις σε βορρά και νότο και ιδιαίτερα στη Βαγδάτη. Πληθαίνει ο αριθμός των δολοφονημένων και τραυματιών αθώων αμάχων.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ πάλι «κατάφεραν» να τραυματίσουν με δικά τους πυρά πυροβολικού τουλάχιστον τριάντα έξι πεζοναύτες στις σκληρές μάχες που διεξάγονται στη Νασρίγια...

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ των εισβολέων προχτές το βράδυ με τη βοήθεια Κούρδων αυτονομιστών εγκαταστάθηκαν στο αεροδρόμιο Μπασκούρ και ετοιμάζουν προγεφύρωμα για το άνοιγμα του λεγόμενου Βόρειου Μετώπου. Παραμένουν σοβαροί οι κίνδυνοι για τη δημιουργία του επονομαζόμενου «πολέμου μέσα στο πόλεμο», με δεδομένη την παρουσία και του τούρκικου στρατού. Προσωρινά γίνονται εκκαθαρίσεις από τους εισβολείς σε ισλαμιστικές οργανώσεις των Κούρδων.

ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ και η Βρετανία θα αντιμετωπίσουν μια «αραβική λαϊκή αντίσταση» σε περίπτωση «κατάληψης του Ιράκ», υποστήριξε ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ. «Οι ΗΠΑ και η Βρετανία δεν μπορούν να ελέγξουν όλο το Ιράκ και θα συναντήσουν πολύ ισχυρή αντίσταση», προέβλεψε επίσης ο Σύρος Πρόεδρος. Επίσης, ο θρησκευτικός ηγέτης των Σύρων κάλεσε σε «επιθέσεις αυτοκτονίας ενάντια στους εισβολείς».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τ. Μπλερ και Τζ. Μπους στο Καμπ Ντέιβιντ. Σιγοβράζει η αντίθεση για τον τρόπο μοιράσματος της λείας μεταπολεμικά. Οι ΗΠΑ φέρονται αποφασισμένοι να μη δεχτούν «συνεταίρους» και γι' αυτό αντιδρούν στη «φόρμουλα ΟΗΕ». Ηδη οι ΗΠΑ κλείνουν συμβόλαια με εταιρίες τους για τη μελλοντική εκμετάλλευση του πλούτου του Ιράκ.

Η ΡΩΣΙΚΗ «ΓΚΑΖΕΤΑ» αποκαλύπτει τις εταιρίες των ΗΠΑ που μέχρι και την έναρξη του πολέμου πουλούσαν οπλικά συστήματα στο καθεστώς του Σ.Χουσεΐν, σύμφωνα με Εκθεση του Κογκρέσου.

ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ τηλεοπτικό κανάλι «Αλ-Αραμπίγια», που εδρεύει στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε χτες ότι έχει χάσει κάθε επαφή τις τελευταίες έξι ημέρες με τρία μέλη μιας εκ των ομάδων του που καλύπτουν τον πόλεμο στο νότιο Ιράκ. Η ομάδα είχε «ενσωματωθεί» στη 101η αερομεταφερόμενη μεραρχία του αμερικανικού στρατού που έμπαινε στο Ιράκ από το Κουβέιτ...

ΣΥΜΦΩΝΑ με δυτικά μέσα ενημέρωσης οι ιμπεριαλιστές εισβολείς κάνουν χρήση και βομβών τύπου Ναπάλμ...

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ του Τζ. Μπους προετοιμάζουν - τρομοκρατούν την κοινή γνώμη με εμφανίσεις τους και στα ελληνικά ΜΜΕ για εκτεταμένο πόλεμο σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 4 - 9

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η τουρκική επέμβαση περιπλέκει τις κόντρες(2016-08-30 00:00:00.0)
Τακτικοί ελιγμοί στα παζάρια της Γενεύης...(2016-04-19 00:00:00.0)
Απειλές τζιχαντιστών - άλλοθι για εμβάθυνση της επέμβασης(2014-11-14 00:00:00.0)
Εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και συγκρούσεις(2014-10-23 00:00:00.0)
Κλιμάκωση επιδρομών σε «βάθος χρόνου»(2014-09-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ