Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Μερικώς διαβιούντες»...«Μέχρι 4 ώρες ημερησίως και 20 εβδομαδιαίως θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται στο Δημόσιο νέοι και νέες έως 35 ετών, αλλά και άνεργοι, με το θεσμό της μερικής απασχόλησης που καθιερώνεται με νομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται εντός του Μαΐου στη Βουλή. Η καθιέρωση της κοινωνικής εργασίας, όπως ονομάζεται στο προωθούμενο σχέδιο νόμου, εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα, σε πρώτη φάση, σε 50.000 και πλέον άτομα, κυρίως ανέργους, να απασχοληθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε ΝΠΔΔ. (Ηλίας Γεωργάκης - Νικολέττα Μουτούση - «ΝΕΑ»)

Αποσύνδεση συντάξεων...«Νομοσχέδιο σκούπα για τις συντάξεις έχει ετοιμάσει και αποστείλει προς επεξεργασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο η κυβέρνηση. Η κυριότερη διάταξη του νομοσχεδίου, που αναμένεται να αλλάξει το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, είναι η αποσύνδεση των συντάξιμων αποδοχών από τους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων». (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ»)

Με το «ψωμί του μέλλοντος»: «Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, οι αντιστάσεις στις δαπάνες γίνονται ολοένα και πιο χαλαρές. Ετσι το Δημόσιο "αδιαμαρτύρητα" καλύπτει τις αυξημένες υποχρεώσεις που ανακύπτουν καθημερινά με δανεισμό, με αποτέλεσμα από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του έτους να έχει ήδη δανειστεί 14 δισ. ευρώ. Ετσι στους επόμενους μήνες θα πρέπει να αναζητήσει άλλα 16 δισ. ευρώ για να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες». (Χρ. Ζιώτης - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

Ευρω-υποτέλεια...«Η ελληνική προεδρία αλλά και η πλειονότητα των κρατών - μελών (σ.σ. της "παλιάς" και της "νέας" Ευρώπης, κατά την αμερικανική φρασεολογία) δίνουν πλέον σαφή δείγματα αποδοχής της αμερικανικής "πρωτοπορίας" στη διεθνή σκηνή, αλλά και πλήρους συμπόρευσής τους με τα θέματα που συνιστούν το "αμερικανικό δόγμα" κατά Τζ. Μπους.(...) Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς ότι η ελληνική προεδρία, με τη σύμφωνη γνώμη προφανώς της πλειονότητας των εταίρων, προβάλλει επισήμως ως μείζον θέμα της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής τα όπλα μαζικής καταστροφής, που είναι πλέον "αμερικανική πατέντα" στη διεθνή πολιτική, με τα γεγονότα στην Ιράκ; (Κύρα Αδάμ -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ